Aktuale

Në ITSHKSH u shënua Dita ndërkombëtare e përkujitimit të Holokaustit

Në ITSHKSH u shënua Dita ndërkombëtare e përkujitimit të Holokaustit Shkup, 27 janar 2023 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulture të Shqiptarëve në Shkup, u përkujtua  Dita ndërkombëtare e përkujitimit të Holokaustit, me ç’rast u organizua edhe një ekspozitë retrospektive me fotografi autentike të një grupi diplomatësh që …

Lexo më shumë »

“Nuk mund t’i bësh mirë tjetrit, pa e lënë keq veten” / “Не можеш да му направиш добро на другиот, без да си наштетиш себеси” /   “You can’t do good to the other without hurting yourself”

Nga Prof.dr. Skender ASANI Në historinë e tmerreve çnjerëzore, ku jeta e njeriut nuk vlente as sa një fletë e tharë dushku, ndodhi edhe një tragjedi e madhe me përmasat kolosale të dhembjes e frikës. Kjo tragejdi emrin e kishte Holoakust, kurse hebrenjtë ishin ata të cilët kaluan nëpër rrathët …

Lexo më shumë »

U promovua libri “Trashëgimia kulturore islame në Shkup”

Shkup – 26.01.2022 – Sot, në mjediset e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, u promovua libri “Trashëgimia kulturore islame në Shkup” i autorëve Skender Asani dhe Nora Maliqi Zylali, që ka ardhur si botim në bashkëpunim me Myftininë e Shkupit. Meqë kjo ngjarje përkoi me Natën e …

Lexo më shumë »

Drejtori Asani: Na pret bashkëpunim i frytshëm me Bashkësinë Islame

Shkup, 23 janar 2023 – Sot, drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Dr. Skender Asani, i shoqëruar nga hulumtuesi shkencor, Dr. Zeqirija Ibrahimi, dhe nëpunësi administrativ, Sabahatin Nuhiju, ishin në vizitë në Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ata u pritën nga Reis …

Lexo më shumë »