Aktuale

U nda nga jeta prof. dr. Naim Halimi!

Shkup, 15.09.2021 – Sot në moshën 66-vjeçare, u nda nga jeta prof. dr. Naim Halimi, nga fshati Shtrazë i Kumanovës, doktor i shkencave historike, këshilltar shkencor në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Naim Halimi dha një kontribut të çmuar në edukimin e gjeneratave të tëra …

Lexo më shumë »

Gjykata e hedh poshtë padinë e gazetës KOHA kundër ITSHKSH-së (Al,Mk,En)

Gjykata e hedh poshtë padinë e gazetës KOHA kundër ITSHKSH-së Shkup, 14 shtator 2021 – Gjykata Themelore Civile e Shkupit e ka hedhur si të pabazë padinë e gazetës KOHA ndaj Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup lidhur me reagimin e ITSHKSH-së me titull “Është e frikshme gjuha antisemite e …

Lexo më shumë »

Bashkëndjejmë me dhembjen e tetovarëve

Shkup, 9.9.2021 – Bashkëndjejmë me dhembjen e shkaktuar nga tragjedia e rëndë që ndodhi mbrëmë në një aneks të Spitalit të Tetovës, si pasojë e një zjarri vdekjeprurës. Në emer tim personal dhe të punonjësve të ITShKSh-së, shprehim ngushëllimet më të thella për viktimat dhe shërim të shpejtë të të …

Lexo më shumë »

Ftesë për pjesëmarrje në Konferencën BALLKANOLOGJIA – IV –

F T E S Ë Për pjesëmarrjen e studiuesve në Konferencën shkencore ndërkombëtare BALLKANOLOGJIA – edicioni IV –    Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup për të katërtën herë me radhë organizon Konferencën shkencore ndërkombëtare të Ballkanologjisë, me pjesëmarrje të studiuesve nga të gjitha hapësirat shqiptare …

Lexo më shumë »