Aktuale

Akademi solemne në 109-vjetorin e Kuvendit të Junikut

Junik, 21.05.2021 – Sot në Junik të Kosovës, me një akademi solemne u përkujtua 109-vjetori i mbajtjes së Kuvendit të Junikut, që konsiderohet njëra nga ngjarjet kryesore që i parapriu Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë të vitit 1912. Këtë solemnitet e nderuan me fjalë rasti: kryetarja e Kosovës Vjosa Osmani, …

Lexo më shumë »

NË JUNIK U FERMENTUA IDEJA E SHTETNDËRTIMIT SHQIPTAR

Kuvendi i Junikut, të cilin sot e kujtojmë si një ngjarje me dimensione madhore kombëtare, duhet shikuar në dy kontekste kohore. Në kohën kur ai u mbajt, më 21 – 25 maj 1912, si përgjigje e drejtpërdrejt e Lëvizjes kombëtare shqiptare për të ndryshuar gjeopolitikën rajonale në favor të çështjes …

Lexo më shumë »

Aty ku ruhet fryma atdhetare e Hasan Prishtinës

Shkup / Drenicë, 20.05.2021 – Në kuadër të shënimit të 100 vjetorit të ardhjes së Hasan Prishtinës në krye të Qeverisë së Shqipërisë (dhjetor 1921), sot e nesër po zhvillohen disa aktivitete që ndërlidhen me veprimtarinë politike e atdhetare të këtij kolosi të kombit. Një delegacion i kombinuar veprimtarësh e …

Lexo më shumë »

SHBA vlerëson kontributin e ITShKSh-së në forcimin e lirisë së besimit / САД го цени придонесот на ИДКНА во зајакнувањето на слободата на религијата

SHBA vlerëson kontributin e ITShKSh në forcimin e lirisë së besimit Shkup, 14 maj – Departamenti Amerikan i Shtetit publikoi të mërkurën raportin e tij vjetor mbi gjendjen e lirisë së besimit në botë, që përfshinë të dhëna për gjendjen e lirisë së besimit në 200 shtetet e territore dhe …

Lexo më shumë »