Headlines

ITShKSh-Shkup dhe Instituti i Historisë-Prishtinë, formalizuan bashkëpunimin

Prishtinë, 17.05.2024 – Dje në Prishtinë u nënshkrua marrëveshje e bashkëpunimit në mes Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup. Marrëveshja u nënshkrua nga drejtorët e dy institucioneve respektive shkencore, dr. Teuta Shala – Peli dhe dr. Skender Asani. …

Lexo më shumë »

PRESIDENTI SHQIPTAR BAJRAM BEGAJ PRITI DREJTORIN E ITSHKSH SKENDER ASANIN

Shkup, 15 maj 2024 –  Dje në Tiranë, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Shkëlqesia e tij z. Bajram Begaj, priti në kabinetin e tij drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve, Prof.dr. Skender Asani. Në këtë takim, të ngrohtë dhe vëllazëror, u diskutuan tema nga fusha  e historiografisë …

Lexo më shumë »

ITSHKSH ORGANIZOI KONFERENCËN SHKENCORE “ZEJTARIA DHE PUNIMET ARTIZANALE NË TREVAT SHQIPTARE”

 Shkup, 14 maj 2024 – Në kuadër të “Javës së Trashëgimisë Kulturore” sot ITShKSh organizoi konferencën shkencore me temë “Zejtaria dhe punimet artizanale në trevat shqiptare”, me ç’rast u mblodhën studiues etnologë, antropologë, folkloristë dhe dashamirës të etnokulturës nga rajoni dhe u shpalosën kumtesa mbi tema të ndryshme të fushës. …

Lexo më shumë »

Tri vepra të Institutit u promovuan në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë

Në kuadër të panairit akademik të radhës të organizuar nga qendrat akademike shqiptare, që sivjet po organizohet në Tiranë, në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, sot u promovuan tri vepra të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, “Historia e trevave lindore” (Ipeshkvia Shkup-Prizren nga Gaspër Gjini dhe “Zhvillimet …

Lexo më shumë »