Aktuale

Dr. Asani dhe ITSHKSH fitues të çmimit “Shën Nënë Tereza”

Shkup, 5 shtator – Në kuadër të aktiviteteve përmbyllëse të manifestimit të 21-të tradicional “Ditët e Shën Terezës”,  Shoqata Qytetare “Nën Tereza e Shkupit”, sivjet nderoi me çmimin “Shën Nënë Tereza” për vitin 2020, për humanizëm,  historianin Dr. Skender Asanin dhe Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në …

Lexo më shumë »

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së Skender Asani me rastin e 4 vjetorit të shejtërimit të Nënës Terezë

Dita e sotme për Institutin tonë është shumë e veçantë dhe veçanërisht e rëndësishme. Dy vitet e kaluara fillimi i shtatorit nga gjente në SHBA, ku e kemi organizuar javën kulturore shqiptare, duke e bërë këtë në shenjë të kujtimit të tragjedisë së 11 Shtatorit. Dhe, siç tashmë e dini, …

Lexo më shumë »

Promovohet doracaku tregjuhësor i Anton Nikë Berishës kushtuar Nënë Terezës

Shkup, 5.9.2020 – Sot u shënua një datë e rëndësishme e historisë më të re – 5 shtatori, kur në vitin 2016, u kanonizua për shenjtëreshë, shqiptarja shkupjane, Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza, datë kjo e cila përkon edhe me 23-vjetorin e ikjes së saj në përjetësi. Në shenjë të …

Lexo më shumë »

Ankesë ndaj gazetës KOHA, deri te Këshilli i Etikës i Mediave, dhe Këshilli i Nderit i SHGM-së

Ndonëse ITSHKSH tashmë e ka mbyllur polemikën me gazetën KOHA, megjithatë për të nxjerrë në pah të drejtën tonë të pastër si loti, pas sulmit të ashpër dhe tendencioz ndaj nesh, kemi vendosur që njëherë t’i sfidojmë dy institucione profesionale të esnafit të gazetarisë. Lidhur me qasjen joetike dhe joprofesionale …

Lexo më shumë »