Aktuale

Prezantohen relikte banimi nga treva e Karadakut të Likovës e Kumanovës

Shkup, 30.06.2021 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u bë prezantimi i ekspozitës dhe katalogut me titull “Relikte banimi nga treva e Karadakut” përgatitur nga autori Sevdail Demiri. Projekti kishte për qëllim hulumtimin, evidentimin, dokumentimin dhe prezantimin e disa ekzemplarëve të objekteve të …

Lexo më shumë »

Dhurohen libra nëpër shkolla e biblioteka me emrin e Hasan Prishtinës

Shkup / Prishtinë, 17.06.2021 – Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 100-vjetorit të Hasan Prishtinës-Kryeministër i Shqipërisë (1921), të mërkurën u organizua një aksion për dhurimin librave në disa shkolla dhe institucione që mbajnë emrin e këtij kolosi tonë kombëtar. Ideatori i këtyre aktiviteteve është Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore …

Lexo më shumë »

ITShKSh dhe QSPA nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Shkup, 16 tetor – Në kuadër të këmbimit të dijeve e përvojave me institucione të tjera rajonale, të martën në Shkup është nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi në mes të Institutit i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe Qendrës së Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët (QSPA) nga Tirana. Udhëheqësit e …

Lexo më shumë »

Konferencë shkencore kushtuar historianit Ramiz Abdyli

Shkup, 10.06.2021 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në përvjeorin e 143-të të Lidhjes së Prizrenit, u mbajt konferenca shkencore “Ramiz Abdyli, profesori dhe studiuesi model i historiografisë shqiptare”. Konferencën e hapi drejtori i Institutit, Skender Asani, i cili theksoi se sot na …

Lexo më shumë »