Aktuale

KONKURS PËR REGJISTRIMIN E STUDENTËVE NË CIKLIN E DYTË TË STUDIMEVE

Në bazë të nenit 149 të Ligjit për arsimin e lartë (Gazeta zyrtare e RM nr. 82/2018) dhe nenit 10 të Rregullores për kushtet, kriteret dhe rregullat për regjistrim dhe studim në ciklin e dytë të studimeve, dhe në bazë të Vendimeve të Këshillit të ISHP Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore …

Lexo më shumë »

Përvjetori i Çlirimit të Shkupit, kauzat shqiptare – para dhe pas Hasan Prishtinës

Shkup, 12.08.2021 – Shënimi i 109- vjetorit të çlirimit të Shkupit nga ana e kryengritësve shqiptarë, filloi me nderimet para përmendores së Hasan Prishtinës në Shkup, ku nga disa delegacione institucionale u vendosën kurora lulesh të freskëta. Më pas, në ITShKSh-së, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e “100 vjetorit …

Lexo më shumë »

U promovua libri “Luboteni 2001” dhe emisioni “Kur Luboteni digjej…”

Shkup, 11.08.2021 – Me rastin e 20-vjetorit të masakrës mbi fshatin Luboten të Shkupit, sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup u promovua libri “Luboteni 2001” i autorëve Skender Asani, Sevdail Demiri dhe Zeqirija Ibrahimi, si dhe emisioni dokumentar “Kur Luboteni digjej”, i realizuarnga Radio-Televizioni …

Lexo më shumë »

Shkupi i adresave të reja shqiptare, në frymën e Marrëveshjes së Ohrit

Shkup, 3.8.2021 – Në kuadër të shënimit të 20-vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, ITShKSh-Shkup në bashkëpunim me Ministrinë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, u mbajt tribuna me temë: “Shkupi i adresave të reja shqiptare, reflektim i frymës së Marrëveshjes së Ohrit”. Drejtori i ITShKSh – Shkup, …

Lexo më shumë »