Aktuale

Urim me rastin e festës së Fitër Bajramit

Muaji i shenjtë i Ramazanit përmbyllet me festën e Fitër Bajramit, një kufi simbolik që ndan jetën e mbushur me vuajtje e sakrifica nga ajo e luksit  dhe mirëqenies. Gjatë muajit të Ramazanit, njerëzit bëhen të barabartë në vuajtje e sakrifica, kurse festa e Fitër Bajramit e ngre këtë status njerëzor …

Lexo më shumë »

Bashkëpunim ndërkombëtar me rastin e 9 majit – Ditës së fitores kundër fashizmit / Меѓународна соработка по повод 9 мај – Денот на победата над фашизмот / International Cooperation on the occasion of May 9 – the Day of Victory over Fascism

Bashkëpunim ndërkombëtar me rastin e 9 majit – Ditës së fitores kundër fashizmit Shkup, 9.5.2021 – Departamenti i Edukimit dhe Kërkimit të Holokaustit në Institutin për Trashëgiminë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve – Shkup dhe MA Klodeta Cane, një eksperte në studimet e Holokaustit dhe aktiviste, e diplomuar në Programin …

Lexo më shumë »

U mbajt konferenca “Kënga folklorike – vlerë e trashëgimisë kulturore”

Shkup, 6.5.2021 – Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup u mbajt konferenca shkencore me temën boshte “Kënga folklorike – vlerë e trashëgimisë kulturore” në kuadër të aktivitetit të përvitshëm “Java e Trashëgimisë Kulturore”. Në këtë konferencë morën pjesë studiues nga hapësira të ndryshme gjeografike shqiptare dhe studiues …

Lexo më shumë »

AGJENDA E KONFERENCËS ~KËNGA FOLKLORIKE~

AGJENDA E KONFERENCËS SHKENCORE ~KËNGA FOLKLORIKE – VLERË E TRASHËGIMISË KULTURORE ~ Më 6 maj 2021 (e enjte), ora 12.00 Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, Maqedonia e Veriut Koordinator: Sefer TAHIRI -Hapja e konferencës shkencore -Fjalë përshëndetëse e drejtorit të ITSHKSH-së, Skender ASANI   Kumtesat e …

Lexo më shumë »