Institucionalizohet Departamenti i trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë

Shkup, 5.9.2019 – Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, me rastin e trevjetorit të shenjtërimit, sot mori pjesë në institucionalizimin e themelimit të Departamentit të trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë, i cili do të funksionojë në kuadër të Sektorit të veprimtarisë hulumtuese shkencore të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup.

Me këtë rast, zëvendëskryeministri Osmani u shpreh i entuziazmuar për faktin që për herë të parë në botë themelohet një departament i këtij lloji, pikërisht në vendlindjen e humanistes së madhe botërore, pas një mori emërtimesh të institucioneve të ndryshme që janë bërë në të kaluarën. Sipas tij, solidariteti është një nga vlerat fundamentale evropiane, e cila përmes Sekretariatit për Çështje Evropiane, po mundohet t’i përçojë dhe kultivojë edhe Republika e Maqedonisë së Veriut.

Drejtori i ITSHKSh-së, Skender Asani, falënderoi zëvendëskryeministrin Osmani për mbështetjen e Qeverisë në progresin e Institutit kohëve të fundit, me hapjen e tij më të madhe drejt botës shkencore dhe kushteve më të mira për punë. Ai njoftoi se Departamenti i trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë, është departamenti i dhjetë i Institutit, i cili në mënyrë serioze shkencore do të merret me hulumtimin dhe studimin e jetës dhe veprës së kësaj figure të madhe të njerëzimit.

Vendimi për themelimin e këtij departamenti të ri është marrë nga Këshilli i Institutit në mbledhjen e një dite më parë.

Shikoni gjithashtu

75-VJETORI I ARKIVAVE TË PËRGJITHSHME TË SHQIPËRISË, VLERËSOHET LARTË PARTNERITETI I ITSHKSH

E përbashkëta e këtyre  aktiviteteve dhe takimeve ishte se kontributi që po jep ITSHKSH, kalon …