Hulumtues nga Muzeu i Holokaustit në Uashington, vizitë pune në ITSHKSH

Shkup, 4.9.2019 – Një ekip hulumtuesish nga Muzeu Memorial i Holokaustit në Uashington, sot qëndroi për vizitë pune në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në kuadër të bashkëpunimit të ndërsjellë në fushën e hulumtimit dhe studimit të çështjes së Holokaustit në këto treva.

Ekipi i përbërë nga Noemi Szekely-Popescu, Janos Desi dhe Lira Blakaj, zhvilluan intervista me dëshmitarë për rastet e shpëtimit të hebrenjve nga shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Muzeu Memorial i Holokaustit në Uashington DC të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (https://www.ushmm.org), është një nga muzetë më të mëdhenj dhe më të pasur në botë që trajton çështjen e Holokaustit.

Shikoni gjithashtu

PRESIDENTJA OSMANI BASHKË ME DREJTORIN E ITSHKSH, SKENDER ASANI, MBOLLËN BREDHIN E NËNË TEREZËS

“Bredhi dedikuar Nënë Tereze simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve. Shembulli i saj në …