Ministria e Kulturës nuk mbështet projektet e ITSHKSH-së për 100 vjetorin e pavarësisë

Në letrën e Ministrisë së Kulturës, drejtuar Institutit për trashëgimi shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve si arsyetim qëndron: “Për arsye se mjetet buxhetore për realizimin e programit vjetor për zbatimin e interesit kombëtar në kulturë për vitin 2012 janë shpërndarë tani më në bazë të procedurës të parashikuar me ligj, Ju njoftojmë se nuk jemi në gjendje ta mbështesim financiarisht manifestimin e përvjetorit të “100 vjetorit të flamurit shqiptar”

-Shkup, 18 qershor 2012 – Ministria e Kulturës nuk do të japë as edhe një denarë për manifestimin e 100 vjetorit të flamurit shqiptar. Ndonëse parlamenti në muajin mars miratoi Programin për shënimin e përvjetorëve dhe personaliteteve të rëndësishme për vitin 2012, ku bënte pjesë edhe shënimi me një akademi solemne të 100 vjetorit të flamurit shqiptar nga Instituti për trashëgimi kulturore të shqiptarëve, Ministria e Kulturës në vendimin e saj të sjellë pak ditë më parë ka refuzuar të mbështesë financiarisht këtë manifestim.

Respektivisht, në letrën e Ministrisë së Kulturës, drejtuar Institutit për trashëgimi shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve si arsyetim qëndron: “Për arsye se mjetet buxhetore për realizimin e programit vjetor për zbatimin e interesit kombëtar në kulturë për vitin 2012 janë shpërndarë tani më në bazë të procedurës të parashikuar me ligj, Ju njoftojmë se nuk jemi në gjendje ta mbështesim financiarisht manifestimin e përvjetorit të “100 vjetorit të flamurit shqiptar”.

Çështja e ndarjes së mjeteve për këtë përvjetor edhe më parë pati shkaktuar përplasje në opinion.

Drejtori i Institutit për trashëgimi kulturore Shefqet Zekolli kishte reaguar rreth informatave që qarkullonin në media në atë kohë se për këtë manifestimin e flamurit ishin ndarë vetëm 5000 euro. Respektivisht ai shprehej se kjo shumë ishte e papërfillshme pasi nuk mbulonte as 10 për qind të aktiviteteve që ka parashikuar ky institucion për festimin e flamurit.  “Ne nuk kemi kërkuar 5000 euro, neve askush nuk na ka ofruar 5 mijë euro dhe unë jam i bindur se në bazë të projekteve që do ti prezantojmë shuma do të jetë shumë më e madhe. Ne deri te Këshilli për festimin e 100 vjetorit kemi paraparë disa manifestime dhe të gjitha bëjnë një shumë më të madhe se 5000 mijë euro”, tha Shefqet Zekolli, Drejtor i Institutit për trashëgimi shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve më (28.03.2012).

Pati reaguar edhe deputeti i BDI-së Talat Xhaferi, se nuk ishte punë e ligjvënësit të vendoste për konstruktin financiar të këtij manifestimi, por Këshilli për manifestimin e 100 vjetorit. “Informata dhe dezinformata prej ku e ka marrë drejtori është çështje e përgjegjësisë së tij dhe ai duhet të dijë nga ka dalë ajo informatë, është burim i tij apo konstatim i mediumeve”, tha Talat Xhaferi, deputet i BDI-së më (28.03.2012). Por tani rezulton se instituti nuk do të marrë asnjë denarë për këtë manifestim.

Përse nuk mbështetet financimi i tij që duket qartë në vendimin e Ministrisë Kulturës së siguruar nga Alsat dhe kush duhet të mbaje përgjegjësi për mosrespektimin e vendimit të Parlamentit për këtë anashkalim që u bëhet shënimit të datave të rëndësishme për popullin shqiptar, mbetet pa përgjigje.

Bislimi: ‘Instituti të kërkojë mjete në Ministrinë e Arsimit’

Ndërkohë, në një reagim me shkrim të Sekretarit Shtetëror në Ministrinë e Kulturës, Muzafer Bislimi thuhet se përgjigja e Ministrisë së Kulturës dhënë ITSHKSH ka të bëjë vetëm me projektin konkret me të cilin Instituti ka konkuruar në Ministrinë e Kulturës dhe jo me organizimet për shënimin e 100 vjetorit të Ditës së Flamurit. Instituti nuk ka konkuruar në konkursin e shpallur nga Ministria e Kulturës dhe rrjedhimisht ky projekt konkret nuk mund të mbulohet me mjete nga Ministria e Kulturës. Instituti, funksionon në kuadër të Ministrisë së Arsimit, dhe kjo është ministria ku instituti duhet të kërkojë të përfshihet në programin vjetor ose të konkurojë me projekt në Parlament. Nga ministria e Kultures thone se mbeshtesin të gjitha aktivitetet e perfshira në planin vjetor, përfshirë edhe aktivitetet që i perkasin etnitetit shqiptar dhe 100 vjetorit te Flamurit, por Instituti i me projekt të tillë asnjëherë nuk ka konkuruar në Ministrinë e Kulturës, për atë edhe nuk ka hyrë ne Programin Vjetor’, thuhet në reagim. /alsat-m/

mk

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Shikoni gjithashtu

Takim i rëndësishëm i Institutit dhe BFI-së në Drejtorinë e Vakëfit në Ankara

Një ekip i studiuesve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, i udhëhequr …

597 comments

 1. Pingback: Sunshine coast real estate photographer

 2. Pingback: wedding photographer Hervey Bay

 3. Pingback: best roulette strategy

 4. Pingback: ruleta online

 5. Pingback: SEO

 6. Pingback: https://sherrypleasant.wordpress.com/tag/inventhelp-george-foreman/

 7. Pingback: patent idea

 8. Pingback: instant pay

 9. Pingback: cameron highlands resort

 10. Pingback: https://winifrednaranjo.wordpress.com/tag/inventhelp-products/page/4/

 11. Pingback: invention ideas

 12. Pingback: Roofing Contractors in Calgary

 13. Pingback: biaya aborsi

 14. Pingback: stock market crashes timeline

 15. Pingback: http://wilbur.aroma-jupiter.com/inventors-can-patent-valuable-invention/

 16. Pingback: https://lesliecarson.blogspot.com/2018/04/getting-your-new-invention-off-ground.html

 17. Pingback: http://roslyncarsen.soup.io/post/656391964/A-guide-to-turn-an-invention-idea

 18. Pingback: http://alphonso.harrington-artwerkes.com/inventhelp-helping-finally-turn-dreams-reality/

 19. Pingback: formation hypnose

 20. Pingback: thuê xe 7 chỗ

 21. Pingback: http://cassandranorris.soup.io/post/661888137/Could-You-Invent-the-Next-Big-Global

 22. Pingback: http://jasamarketingsurabaya.com/patenting-invention-get-step-guide-many-inventors-conceptualizers-everywhere/

 23. Pingback: Chuyển văn phòng trọn gói

 24. Pingback: Best Way To Train a Dog

 25. Pingback: https://jamespaynee.blogspot.com/2018/09/inventor-invention-company-directory.html

 26. Pingback: http://dolphin.reliccommunity.com/ways-inventhelp-helping-inventors-achieve-dreams/

 27. Pingback: http://gamboneroyce.tumblr.com/post/177974322324/clayton-christensen-and-disruptive-innovation

 28. Pingback: https://bairdbaird2.wordpress.com/2018/09/11/patenting-your-invention/

 29. Pingback: robe de mariee martinique

 30. Pingback: Autolike International

 31. Pingback: LED Büroleuchten

 32. Pingback: auto in us

 33. Pingback: Fotograf Białystok

 34. Pingback: Geico

 35. Pingback: Progressive auto insurance quotes

 36. Pingback: geico insurance

 37. Pingback: google chrome 2018

 38. Pingback: indonesia tropical furniture

 39. Pingback: Java Furniture Supplier

 40. Pingback: real estate lawyer

 41. Pingback: farmer car insurance

 42. Pingback: Home insurance quote

 43. Pingback: geico insurance

 44. Pingback: statefarm auto insurance

 45. Pingback: Geicoinsurance

 46. Pingback: american family insurance

 47. Pingback: auto and home insurance quotes

 48. Pingback: photo app iphone

 49. Pingback: Jamb expo

 50. Pingback: geico insurance cost

 51. Pingback: autofollower

 52. Pingback: http://lippert.timsbaja.com/simply-go-ideas-reality/

 53. Pingback: https://www.pearltrees.com/elisesaenphim/tech/id21895065/item234568909

 54. Pingback: Learn Web Development Online

 55. Pingback: amica insurance quote

 56. Pingback: brindes promocionais

 57. Pingback: visit

 58. Pingback: InventHelp Innovation News

 59. Pingback: InventHelp Invention Service

 60. Pingback: patent a product

 61. Pingback: used cars for sale

 62. Pingback: portrait photographers maryborough

 63. Pingback: دانلود فیلم ایرانی

 64. Pingback: tour du lịch phan thiết

 65. Pingback: tour du lịch long hải

 66. Pingback: patent an invention

 67. Pingback: inventions ideas

 68. Pingback: how do I get a patent

 69. Pingback: Business license

 70. Pingback: hour profit

 71. Pingback: esurance home insurance quote

 72. Pingback: t-shirt personalization

 73. Pingback: fotografia ślubna szczecin

 74. Pingback: State farm auto insurance rates

 75. Pingback: jamb sure answers

 76. Pingback: InventHelp Invention Service

 77. Pingback: what to do with an invention idea

 78. Pingback: InventHelp Commercial

 79. Pingback: مراقبت های بارداری

 80. Pingback: مدل مانتو

 81. Pingback: کارتون جدید 2019

 82. Pingback: کاشی کاری

 83. Pingback: tỷ giá usd vietinbank

 84. Pingback: atozbk.co.uk

 85. Pingback: tv series

 86. Pingback: facebook liker

 87. Pingback: Press Release

 88. Pingback: Hasil Togel Hongkong

 89. Pingback: no risk

 90. Pingback: سقف متحرک

 91. Pingback: Belly Fat Loss Workout

 92. Pingback: can you patent an idea

 93. Pingback: ideas for inventions

 94. Pingback: Car Quotes by Zip

 95. Pingback: cars

 96. Pingback: Invent Help

 97. Pingback: InventHelp reviews

 98. Pingback: how to patent ideas

 99. Pingback: team building games experience

 100. Pingback: team building

 101. Pingback: www.autoinsurancequote.us.org

 102. Pingback: هدایای تبلیغاتی تهران

 103. Pingback: apartment in pattaya buy cheap

 104. Pingback: brindes personalizados

 105. Pingback: more help

 106. Pingback: visit here

 107. Pingback: https://www.spolszczenia4you.net

 108. Pingback: MATEMATYKA Z PLUSEM KLASA 5 ĆWICZENIA ODPOWIEDZI

 109. Pingback: what to do with an invention idea

 110. Pingback: review for InventHelp

 111. Pingback: how to pitch an invention idea to a company

 112. Pingback: invention companies

 113. Pingback: scaune de bucatarie

 114. Pingback: mobila

 115. Pingback: خرید اینترنتی ریمل لورال

 116. Pingback: darmowe zdjecia

 117. Pingback: Buy Telegram Members

 118. Pingback: لیست قیمت محصولات حرف آخر

 119. Pingback: آرایشگاه

 120. Pingback: auto likes

 121. Pingback: auto likes

 122. Pingback: باغ عروسی

 123. Pingback: Promotional mirrors

 124. Pingback: נות וירטואלי

 125. Pingback: catalogspot.com coupons

 126. Pingback: website

 127. Pingback: InventHelp Caveman Commercials

 128. Pingback: invention patent

 129. Pingback: patent a product

 130. Pingback: file a patent

 131. Pingback: QQ Online

 132. Pingback: Bandarq Online

 133. Pingback: https://five5stars.co.uk/product/buy-auto-instagram-likes/

 134. Pingback: Buy Instagram Likes UK

 135. Pingback: SBOBET Casino

 136. Pingback: Boston accident lawyer

 137. Pingback: InventHelp patent services

 138. Pingback: inventhelp caveman commercials

 139. Pingback: InventHelp Successful Inventions

 140. Pingback: how to patent an invention

 141. Pingback: Geico

 142. Pingback: sửa máy in tại hà nội

 143. Pingback: đổ mực máy in tại hà nội

 144. Pingback: best mountain bikes for kid

 145. Pingback: press release distribution

 146. Pingback: press release

 147. Pingback: how to write a press release

 148. Pingback: ترجمه تخصصی انگلیسی

 149. Pingback: آموزش زبان انگلیسی

 150. Pingback: موزیک ویدئو

 151. Pingback: شرکت طراحی سایت

 152. Pingback: ثبت آگهی ساختمانی

 153. Pingback: Home. and auto insurance quotes

 154. Pingback: home insurance inflation guard endorsement

 155. Pingback: Bandarq

 156. Pingback: Bandarq

 157. Pingback: Simple Burger Recipe

 158. Pingback: burger recipe

 159. Pingback: instant money

 160. Pingback: Pranie Tapicerki Zgierz

 161. Pingback: dentysta parzęczewska

 162. Pingback: review 2018 los angeles

 163. Pingback: Acompanhantes caxias do Sul

 164. Pingback: remove icloud

 165. Pingback: how do i patent an idea

 166. Pingback: InventHelp Locations

 167. Pingback: InventHelp Company News

 168. Pingback: InventHelp Reviews

 169. Pingback: press release distribution

 170. Pingback: best press release service

 171. Pingback: 0123movies

 172. Pingback: 123imdb.to

 173. Pingback: 123movieshub

 174. Pingback: SEO tips 2019

 175. Pingback: jasa pembasmi rayap

 176. Pingback: Chicago Escort

 177. Pingback: DC Escorts

 178. Pingback: Dupont Circle Escort

 179. Pingback: lego vietnam

 180. Pingback: súng đồ chơi

 181. Pingback: InventHelp Pittsburgh Headquarters

 182. Pingback: reviews for InventHelp

 183. Pingback: InventHelp TV Commercials

 184. Pingback: InventHelp Phone Number

 185. Pingback: how to get a patent on an idea

 186. Pingback: InventHelp Reviews

 187. Pingback: InventHelp

 188. Pingback: youtube com

 189. Pingback: esurance auto insurance quote

 190. Pingback: geico quote

 191. Pingback: dc-dc converter factory

 192. Pingback: discussion

 193. Pingback: Berita Terkini

 194. Pingback: state farm auto

 195. Pingback: State and farm quotes

 196. Pingback: costco auto insurance quotes

 197. Pingback: HOMEowners insurance

 198. Pingback: quotes for HOMEOWNERS insurance

 199. Pingback: usaa home insurance quote

 200. Pingback: the general quote

 201. Pingback: The general auto insurance quote

 202. Pingback: love doll

 203. Pingback: فروش لپ تاپ دست دوم

 204. Pingback: instant cash loans

 205. Pingback: xe nâng hàng

 206. Pingback: Maruti Ertiga Review

 207. Pingback: inventhelp locations

 208. Pingback: patent an invention

 209. Pingback: تختخوابشو

 210. Pingback: nhà xinh

 211. Pingback: local lawn care service in tampa

 212. Pingback: ratuqq

 213. Pingback: berita bola

 214. Pingback: olahraga indonesia

 215. Pingback: làm bằng đại học giả

 216. Pingback: backstreet boys tour

 217. Pingback: online casino

 218. Pingback: InventHelp Headquarters

 219. Pingback: inventhelp store

 220. Pingback: real cash

 221. Pingback: shop game bản quyền

 222. Pingback: nonton online

 223. Pingback: how to make money online

 224. Pingback: buddha statues

 225. Pingback: composite decking

 226. Pingback: shilgretulop

 227. Pingback: blugi dama

 228. Pingback: odzyskiwanie danych z telefonu Wrocław

 229. Pingback: geico auto insurance

 230. Pingback: پوکه نخودی

 231. Pingback: tsg sai dong

 232. Pingback: ogłoszenia usługi ślusarskie Gdynia

 233. Pingback: Free auto insurance

 234. Pingback: Odzyskane skasowane kontakty z telefonu Gliwice

 235. Pingback: Make Easy Money with Affiliate Bots

 236. Pingback: Make Up To $423 A DAY

 237. Pingback: Computer Repair in Clermont FL

 238. Pingback: InventHelp Company Headquarters

 239. Pingback: inventhelp

 240. Pingback: 24 hours

 241. Pingback: Earn $2000+ Monthly Autopilot Systems

 242. Pingback: bezpieczna szkoła

 243. Pingback: Ewen Chia's Autopilot Income

 244. Pingback: Facebook Bot Auto Post Like Comment

 245. Pingback: weekend marriage retreat

 246. Pingback: 7 Day Super Slim

 247. Pingback: Odzyskiwanie danych z telefonu z rozbitym ekranem

 248. Pingback: entry level jobs

 249. Pingback: Esurance home insurance

 250. Pingback: auto insurance the general

 251. Pingback: kiss tickets

 252. Pingback: Istanbul escorts

 253. Pingback: Vochtbestrijding

 254. Pingback: ‌سبز مشاور

 255. Pingback: Compare home insurance quotes

 256. Pingback: Agen Bola

 257. Pingback: Admit Card RAS 2018

 258. Pingback: domino qiuqiu

 259. Pingback: inventhelp office

 260. Pingback: InventHelp Commercials

 261. Pingback: InventHelp Store

 262. Pingback: inventhelp store products

 263. Pingback: InventHelp Review

 264. Pingback: patent idea

 265. Pingback: barbati

 266. Pingback: how to make an invoice for hours worked

 267. Pingback: Instagram Auto Liker

 268. Pingback: Twitter Video Downloader

 269. Pingback: protlumaczenia.eu

 270. Pingback: mlynpodatkowy.kdppietrusinski.pl

 271. Pingback: Najszybszy Pociąg świata

 272. Pingback: solarmovie

 273. Pingback: fmovies

 274. Pingback: bmovies

 275. Pingback: watchfree

 276. Pingback: gomovies

 277. Pingback: 123movies

 278. Pingback: چتر عدالت طاهری

 279. Pingback: bague solitaire diamant

 280. Pingback: Agen Togel Sgp

 281. Pingback: marriage counseling retreat indiana

 282. Pingback: kids songs collection

 283. Pingback: ngon club

 284. Pingback: Rockstar Side

 285. Pingback: تور ارمنستان

 286. Pingback: http://phukientrangdiem.com/danh-muc/cop-trang-diem

 287. Pingback: Constitución de sociedades

 288. Pingback: نرم افزار مالی

 289. Pingback: Hardwood Cleaning

 290. Pingback: Movers

 291. Pingback: Moving Company

 292. Pingback: CBD Products

 293. Pingback: 123movies

 294. Pingback: personal loan

 295. Pingback: Office Movers San Diego

 296. Pingback: investment

 297. Pingback: alliance diamant

 298. Pingback: this post

 299. Pingback: Soft Play Hire

 300. Pingback: Best SEO Training

 301. Pingback: https://thietbinhabeproyal.com/bep-tu-hafele

 302. Pingback: Web Design

 303. Pingback: Cheapest xanax online

 304. Pingback: Hotel Casa Cuevas

 305. Pingback: how to patent an idea

 306. Pingback: inventhelp inventions

 307. Pingback: invention ideas

 308. Pingback: prezentynachrzest

 309. Pingback: www.entrepo.co.za

 310. Pingback: http://lk21ganool.com

 311. Pingback: sell dog

 312. Pingback: Carpet cleaning Daphne, AL

 313. Pingback: https://trangdongho.vn/dong-ho-citizen

 314. Pingback: red light therapy lamp

 315. Pingback: quickbooks technical support

 316. Pingback: magento 2 custom options

 317. Pingback: top google trends

 318. Pingback: building an extension

 319. Pingback: web design company

 320. Pingback: Ktlake

 321. Pingback: paving norwich

 322. Pingback: WOW Blog

 323. Pingback: xxlhq.top article

 324. Pingback: xxlhq.xyz article

 325. Pingback: xxlph.xyz article

 326. Pingback: adultpics.top article

 327. Pingback: xxxpics xyz

 328. Pingback: xxlph xyz

 329. Pingback: pornph xyz

 330. Pingback: xxxpics.xyz article

 331. Pingback: xxxph top

 332. Pingback: xxlph.top article

 333. Pingback: xyz

 334. Pingback: adulthq top

 335. Pingback: xxxhd.top article

 336. Pingback: xnxxhd top

 337. Pingback: xxxhq top

 338. Pingback: pornph.xyz article

 339. Pingback: xxlhd xyz

 340. Pingback: adultpics top

 341. Pingback: xxxhq.top article

 342. Pingback: xxxph xyz

 343. Pingback: adulthq.xyz article

 344. Pingback: adultph.top article

 345. Pingback: xnxxhd.top article

 346. Pingback: xxlhd.xyz article

 347. Pingback: pornph.top article

 348. Pingback: xxlhq xyz

 349. Pingback: xxlph top

 350. Pingback: xxxph.top article

 351. Pingback: adultph top

 352. Pingback: adulthq.top article

 353. Pingback: xxlhq top

 354. Pingback: adulthd top

 355. Pingback: adulthd xyz

 356. Pingback: pornph top

 357. Pingback: adulthd.top article

 358. Pingback: adulthq xyz

 359. Pingback: adultph.xyz article

 360. Pingback: xxxph.xyz article

 361. Pingback: xxxhd top

 362. Pingback: adulthd.xyz article

 363. Pingback: Affordable Limo services Sandy Hook

 364. Pingback: Besuchen Sie wirtschaft.com ...

 365. Pingback: Lajme

 366. Pingback: work from home

 367. Pingback: How Social Media Marketing Is Important For Any Business?

 368. Pingback: learn ANCIENT GREEK

 369. Pingback: resin bound local installers

 370. Pingback: hdmi

 371. Pingback: abogado zaragoza

 372. Pingback: chatinum

 373. Pingback: Coach para parejas

 374. Pingback: custom stage rental in miami

 375. Pingback: about his

 376. Pingback: here are the findings

 377. Pingback: chung cư quận long biên

 378. Pingback: InventHelp Invention News

 379. Pingback: InventHelp Invention Stories

 380. Pingback: InventHelp Commercials

 381. Pingback: inventhelp products

 382. Pingback: Purchase Instagram Likes

 383. Pingback: travel deals

 384. Pingback: دانلود تراکت لایه باز

 385. Pingback: http://www.720pstream.me/

 386. Pingback: Boxing

 387. Pingback: اجاره ون

 388. Pingback: Navigate Here

 389. Pingback: livemotgp.stream

 390. Pingback: www.live-ufc.stream

 391. Pingback: لباس کار

 392. Pingback: full report

 393. Pingback: going here

 394. Pingback: NFL Stream

 395. Pingback: Anabole steroide kaufen

 396. Pingback: love it

 397. Pingback: Acheter steroides anabolisants France

 398. Pingback: Comprare PCT

 399. Pingback: look what I found

 400. Pingback: Melanotan 2 kaufen Deutschland

 401. Pingback: see this page

 402. Pingback: Buy MT 2

 403. Pingback: Acheter Melanotan 2

 404. Pingback: nfl streams

 405. Pingback: Acquistare MT2

 406. Pingback: https://www.vipboxtv.se/

 407. Pingback: https://www.vipleague.bz/

 408. Pingback: talking to

 409. Pingback: UFC

 410. Pingback: vip football

 411. Pingback: gemini-it.pl

 412. Pingback: esurance insurance

 413. Pingback: http://luxusowi.pl

 414. Pingback: equipment rental software

 415. Pingback: iphone repair parts

 416. Pingback: Christopher Condon Newport Beach

 417. Pingback: jetzt hier lesen ...

 418. Pingback: alle Meldungen finden Sie hier ...

 419. Pingback: News lesen

 420. Pingback: Interessiert? Hier weiterlesen ...

 421. Pingback: Interessiert? Hier weiterlesen ...

 422. Pingback: mehr Infos

 423. Pingback: alles weitere finden Sie hier

 424. Pingback: alle Meldungen finden Sie hier

 425. Pingback: hier klicken

 426. Pingback: more about the author

 427. Pingback: Modeschau

 428. Pingback: alles weitere finden Sie hier

 429. Pingback: alles weitere hier

 430. Pingback: Fahrzeug

 431. Pingback: Tester

 432. Pingback: jetzt lesen

 433. Pingback: jetzt lesen

 434. Pingback: Rad fahren

 435. Pingback: jetzt lesen

 436. Pingback: Urlaub mit dem Fahrrad

 437. Pingback: autolikes

 438. Pingback: Geldbeutel

 439. Pingback: Flammable gas detector

 440. Pingback: alles weitere hier

 441. Pingback: order weed online

 442. Pingback: alles weitere finden Sie hier

 443. Pingback: Ponte Vedra Replacement Doors

 444. Pingback: patent help companies

 445. Pingback: how to pitch an invention to a company

 446. Pingback: idea help

 447. Pingback: taxi antwerpen

 448. Pingback: Seguro

 449. Pingback: segurosmedicosmiami

 450. Pingback: specsavers home eye test

 451. Pingback: Erie auto insurance quote

 452. Pingback: چیلرهای کوچک

 453. Pingback: Bundaberg photographers

 454. Pingback: extension

 455. Pingback: repairreplacementglass.com Florida

 456. Pingback: Ephedrine kaufen

 457. Pingback: Boldenone Undecylenate kaufen

 458. Pingback: mac pro repair dubai

 459. Pingback: Samuel Rad Financial Advisor

 460. Pingback: Read More...

 461. Pingback: family law attorney

 462. Pingback: Locksmith Edmonton

 463. Pingback: Divorcios y de Familia Zaragoza

 464. Pingback: branded gifts

 465. Pingback: Ventanas de aluminio

 466. Pingback: abogado zaragoza

 467. Pingback: 카지노게임사이트

 468. Pingback: iphone repair virginia beach

 469. Pingback: taras shevchenko üniversitesi

 470. Pingback: alquiler de autos

 471. Pingback: ukrayna üniversite fiyatlarý

 472. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 473. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 474. Pingback: ukrayna Eðitim Danýþmanlýðý

 475. Pingback: ukraynada üniversite

 476. Pingback: ukraynadaki üniversiteler

 477. Pingback: üniversite ukrayna eðitim

 478. Pingback: eðitim ukraynada

 479. Pingback: ukraynada eðitim sistemi

 480. Pingback: politeknik üniversitesi

 481. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 482. Pingback: bulgaristan üniversitesi

 483. Pingback: makedonya üniversitesi

 484. Pingback: kosova üniversiteleri

 485. Pingback: yurtdýþý eðitim

 486. Pingback: yurtdýþýnda master

 487. Pingback: yurtdýþý doktora

 488. Pingback: yurtdýþýnda üniversite

 489. Pingback: yurtdýþýnda týp okumak

 490. Pingback: yurtdýþýnda mimarlýk

 491. Pingback: azerbaycanda eðitim

 492. Pingback: bosna üniversitesi

 493. Pingback: bosna üniversitesi

 494. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 495. Pingback: kiev týp üniversitesi

 496. Pingback: kiev havacýlýk üniversitesi

 497. Pingback: kiev ulusal havacýlýk üniversitesi

 498. Pingback: karazin üniversitesi

 499. Pingback: stem nedir

 500. Pingback: yurtdýþý eðitim burslarý

 501. Pingback: odessa denizcilik akademisi

 502. Pingback: odessa ulusal denizcilik akademisi

 503. Pingback: sumy üniversitesi

 504. Pingback: sumy devlet üniversitesi

 505. Pingback: ucuz evler

 506. Pingback: yök yurtdışı yüksek lisans bursu

 507. Pingback: yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler

 508. Pingback: Pant ke texture

 509. Pingback: Claim Free BTC every 10min

 510. Pingback: koktale

 511. Pingback: Ikov Bot for Unlimited Votes

 512. Pingback: Make Money with Ikov Bot

 513. Pingback: commercial shelving

 514. Pingback: Порно видео - TRAHAEM

 515. Pingback: Порно - ZADROCHI

 516. Pingback: Русский секс

 517. Pingback: Порно онлайн - Drocha

 518. Pingback: tiendas de colchones en malaga capital

 519. Pingback: 토토사이트

 520. Pingback: 토토사이트 추천

 521. Pingback: 안전놀이터

 522. Pingback: Responsabilidad civil

 523. Pingback: convert money calculator

 524. Pingback: http://freehacktools.club/my-talking-tom-hack-no-survey/{My

 525. Pingback: Vacanza boca chica

 526. Pingback: motel 6 dallas

 527. Pingback: motel 6 trenton

 528. Pingback: artificial intelligence course in pune

 529. Pingback: ladies salon

 530. Pingback: cerrajero barato

 531. Pingback: Forex Trading Education

 532. Pingback: mortgage calculator

 533. Pingback: Melanie Bowen

 534. Pingback: 먹튀검증

 535. Pingback: hype

 536. Pingback: Keto slim l Keto slim gia bao nhieu l Keto slim mua o dau l Keto slim co tot khong

 537. Pingback: funny golf cartoon images

 538. Pingback: Drug Rehab

 539. Pingback: Reverse Mortgage Guide

 540. Pingback: Drug Rehab Centers

 541. Pingback: Drug Rehab Centers Near Me

 542. Pingback: best gynecologist in chelsea

 543. Pingback: how to delete medical collections from credit report

 544. Pingback: Cracked Shop

 545. Pingback: banderas publicitarias

 546. Pingback: essay writting service

 547. Pingback: cialis

 548. Pingback: https://essaywritingservicesjy.com

 549. Pingback: https://essayhelpbgs.com/

 550. Pingback: how to find someone to write my paper

 551. Pingback: best thesis editing services

 552. Pingback: customessaywriterbyz.com

 553. Pingback: dissertation writing fellowships

 554. Pingback: thesis help services

 555. Pingback: help research paper

 556. Pingback: cialis daily

 557. Pingback: generic cialis

 558. Pingback: viagra and alcohol

 559. Pingback: anti fungal

 560. Pingback: canadian pharmacies online prescriptions

 561. Pingback: drugs from canada with prescription

 562. Pingback: viagra

 563. Pingback: where to buy cialis in australia

 564. Pingback: generic cialis 7days

 565. Pingback: buy cialis 10 tab

 566. Pingback: cialis manufactured in canada

 567. Pingback: essay on helping others

 568. Pingback: help with thesis

 569. Pingback: college essay proofreading service

 570. Pingback: dissertation chapters

 571. Pingback: thesis topic

 572. Pingback: buy papers for college online

 573. Pingback: cialis generic cambodia

 574. Pingback: canadian pharmacies shipping to usa

 575. Pingback: do canadian pharmacies sell generic viagra

 576. Pingback: cialis review

 577. Pingback: cialis dapoxetine

 578. Pingback: how to increase effects of cialis

 579. Pingback: online pharmacy pain

 580. Pingback: amlodipine 10 mg price

 581. Pingback: is prozac an antidepressant

 582. Pingback: prilosec at walmart

 583. Pingback: can quetiapine get you high

 584. Pingback: how does zoloft work

 585. Pingback: lyrica and alcohol

 586. Pingback: claritin escitalopram

 587. Pingback: duloxetine is what

 588. Pingback: lipitor side effects liver

 589. Pingback: how long does it take lexapro to work

 590. Pingback: 1

 591. Pingback: ivermectin powder

 592. Pingback: oral ivermectin for dogs

 593. Pingback: ivermectin and pyrantel

 594. Pingback: ivermectin heartworm treatment

 595. Pingback: what is in viagra

 596. Pingback: can a woman take viagra

 597. Pingback: tadalafil onset of action

Lini një Përgjigje