Intervistë me drejtorin e ITSHKSH-së, Dr. Skënder Asani

saaPo bëhemi epiqendër e albanologjisë në Maqedoni “Instituti jonë tashmë është pranuar si subjekt serioz në korpusin e institucioneve shkencore dhe kujtoj se me kalimin e kohës kjo do të fuqizohet edhe më shumë, ashtu që mendoj se në plan afatgjatë Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve po ngrihet në një epiqendër te albanologjisë në Maqedoni dhe ky sigurisht është një lajm i mirë për të gjithë dashamirët e shkencës”, thotë për “Lajm” Asani

Intervistoi: ANILA LIMANI

Shkup, 31 tetor 2014 – Në një intervistë për “Lajm”, drejtori i sapozgjedhur i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH), Skënder Hasani flet për aktivitetet e institutit, bashkëpunimin me institutet simotra në vend dhe jashtë, kultivimin dhe mirëmbajtjen e trashëgimisë dhe shumë çështje të tjera.

 LAJM: Sa është vështirë të jesh drejtor i këtij Instituti të Trashëgimisë kulturore të shqiptarëve, kur dihet se me sllavizmin e Shkupit është humbur shumë nga kjo trashëgimi?

 Asani: Nuk kujtoj se duhet të flasim me terma sa është vështirë ose lehtë, sepse thjesht kjo është detyra jonë. Megjithëse trashëgimia jonë në Maqedoni, e veçmas në Shkup, përgjatë viteve është tjetërsuar dhe dëmtuar mjaft, përsëri kujtoj se ka hapësirë të punohet në kultivimin, mirëmbajtjen dhe afirmimin e saj, në mënyrë që të prodhojmë diçka më të mirë për gjeneratat që vijnë pas nesh në kuptim të shkencës dhe mbrojtjes së trashëgimisë. Dhe, këtë po përpiqemi ta bëjmë.

 LAJM: Në çfarë drejtimesh do t’i intensifikoni aktivitetet e Institutit?

 Asani: Instituti edhe deri më tani e ka zhvilluar veprimtarinë e tij themelore shkencore. Siç e dini, ne thuajse nuk ka vit që nuk organizojmë së paku dy konferenca shkencore e më shumë se 5 botime, ashtu që për tre-katër vitet e fundit kujtoj se nuk ka asnjë institucion tjetër shqiptar në Maqedoni që ka më shumë botime se Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore, i cili për këto vite ka organizuar edhe më shumë konferenca e sesione shkencore se gjatë gjithë periudhës paraprake në Maqedoni. Prandaj ne vazhdojmë të punojmë me plot përkushtim, natyrisht konform kushteve që na lejohen, dhe besoj se për disa vite kjo do të dëshmohet edhe më shumë edhe më saktë.

 LAJM: A ka nevojë instituti për kuadro të reja dhe a do të ketë punësime të reja në institut?

 Asani: Shihni, nuk ka asnjë institut shkencor që nuk ka nevojë për kuadro shkencore. Kjo për faktin se vetë hulumtimi shkencor është diçka dinamike, që asnjëherë nuk ngopet me kuadro dhe hulumtues. Megjithatë, mund t’ju them se hëpërhë Instituti është i etabluar mirë me kuadro, janë mbuluar të gjithë sektorët, kemi shtatë doktorë shkencash, por edhe magjistra dhe kuadër tjetër të nevojshëm për ushtrimin e veprimtarisë sonë.

Por, ne në vazhdimësi – duke e shtrirë veprimtarinë tonë – gjithnjë e shohim se kemi nevojë edhe për kuadro të tjera, ashtu që sa herë do të na jepet mundësia dhe leja, ne do ta shfrytëzojmë këtë për t’i përzgjedhur kuadrot më të qëlluara dhe më të nevojshme për veprimtarinë tonë shkencore.

 LAJM: A keni bashkëpunim me institucionet e ngjashme të Shqipërisë dhe Kosovës? Në ç’nivel është ky bashkëpunim? Po me institucionet e ngjashme vendore, në ç’nivel është bashkëpunimi?

 Asani: Ne kemi bashkëpunim të mirë me thuaja të gjitha institucionet simotra të vendit dhe jashtë Maqedonisë. Deri tash kemi nënshkruar disa memorandume bashkëpunimi me institucione shkencore shqiptare në Kosovë e Maqedoni, por edhe të tjera në Maqedoni. Fjala bie, kemi bashkëpunim shumë të mirë me Institutin Albanologjik të Prishtinës, por edhe me Institutin e Historisë e Akademinë e Shkencave në Prishtinë. Pastaj kemi bashkëpunim edhe me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Qendrën e Studimeve Albanologjike në Tiranë etj. Megjithatë, ne kemi bashkëpunim edhe me institucione vendore, si Instituti i Historisë Nacionale në Shkup, por edhe të gjitha universitetet vendore, ndërsa tash po vëmë ura bashkëpunimi edhe me institutet e tjera, ashtu që me një fjalë, instituti jonë nuk ngurron të bashkëpunojë me secilin që ka për synim shkencën, zhvillimin e saj, mbrojtjen e trashëgimisë kulturore etj. Ne jemi të hapur që në këtë frymë të vazhdojmë të bashkëpunojmë edhe me të gjitha institucione e tjera të këtij profili.

Në kontekst të nivelit të bashkëpunimit, ne deri tash me disa prej tyre kemi realizuar projekte të përbashkëta, si konferenca shkencore, promovime, por edhe botime të përbashkëta. Veçmas mund ta theksoj këtu këmbimin e vazhdueshëm të literaturës mes institucioneve që i përmenda më sipër, që për neve është mbase pika vendimtare e punës, sepse mjetet tona të punës janë pikërisht librat.

Nisur nga kjo, kujtoj se instituti jonë tashmë është pranuar si subjekt serioz në korpusin e institucioneve shkencore dhe kujtoj se me kalimin e kohës kjo do të fuqizohet edhe më shumë, ashtu që mendoj se në plan afatgjatë Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve po ngrihet në një epiqendër te albanologjisë në Maqedoni dhe ky sigurisht është një lajm i mirë për të gjithë dashamirët e shkencës.

Sa për ta ilustruar këtë bashkëpunim, ne më 21 nëntor e organizojmë një konferencë shkencore kushtuar gjuhëtarit të madh shqiptar Shaban Demiraj, në të cilin kanë paralajmëruar ardhjen studiues nga të gjitha universitetet e vendit, por edhe nga Shqipëria, Kosova, Serbia, si dhe Gjermania. Kjo do të jetë një ngjarje e rëndësishme, madje jo vetëm për neve si organizatorë, por edhe për ambientin tonë shkencor e kulturor në përgjithësi.

 LAJM: Paralajmërohej ndërtimi i objektit të ri për institutin, deri ku kanë shkuar procedurat në këtë drejtim?

 Asani: Kjo në të vërtetë nuk është pyetje për ne, sepse ne aktualisht jemi të vendosur në një objekt që i përmbush nevojat tona, ndërsa edhe ne kemi dëgjuar nga mediat se planifikohet të ndahet një truall për ndërtimin e objektit të ri të Institutit. Derisa nuk kemi asnjë njoftim zyrtar, nuk mund t’ju them asgjë.

Natyrisht, do të shtoja këtu, ne jemi të interesuar të kemi një objekt cilësor, të ri, me mundësi më të mëdha për ushtrimin e veprimtarisë sonë dhe një objekt i cili do të jetë i përhershëm për neve, sepse zhvendosja e shpeshtë e dëmton zhvillimin e veprimtarisë sonë.

Sidoqoftë, hëpërhë mbetemi këtu ku jemi dhe këtu jemi duke punuar. /www.lajmpress.com/

————————————————————————————————————–

Shikoni gjithashtu

PRESIDENTJA OSMANI BASHKË ME DREJTORIN E ITSHKSH, SKENDER ASANI, MBOLLËN BREDHIN E NËNË TEREZËS

“Bredhi dedikuar Nënë Tereze simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve. Shembulli i saj në …

697 comments

 1. Pingback: Sunshine coast real estate photographer

 2. Pingback: commercial photographer Hervey Bay

 3. Pingback: roulette strategy

 4. Pingback: sistem ruleta

 5. Pingback: DIGITAL INNOVATION HOUSE

 6. Pingback: https://jenaelohrsite.wordpress.com/2018/05/02/inventhelp-reviews-glassdoor/

 7. Pingback: InventHelp

 8. Pingback: mozilla firefox 2018

 9. Pingback: btc

 10. Pingback: cameron highlands

 11. Pingback: https://susantheus.wordpress.com/2018/05/02/social-media-and-your-invention-let-inventhelp-guide-the-way/

 12. Pingback: how to patent an idea or product

 13. Pingback: Roofing Calgary

 14. Pingback: klinik raden saleh

 15. Pingback: click here

 16. Pingback: http://dudley.creationsinbloom.com/secret-tips-generate-regards-trade-shows/

 17. Pingback: https://penzu.com/p/2147aef4

 18. Pingback: https://penzu.com/p/d4ec6663

 19. Pingback: http://marjory.stopthevax.com/simple-secret-tips-obtain-trade-shows/

 20. Pingback: dịch vụ nhập khẩu chính ngạch

 21. Pingback: http://hellingerpercy.soup.io/post/656391621/Technology-A-blessing-or-a-curse

 22. Pingback: http://leta.activite-domicile-mlm.com/precisely-invention-ideas-fresh-technology-helping-businesses/

 23. Pingback: Cỏ nhân tạo giá rẻ

 24. Pingback: Service Dog Training School

 25. Pingback: http://www.pearltrees.com/douglasjordan/inventhelp-inventions/id21528761/item232567379

 26. Pingback: http://loria.reliccommunity.com/secret-tips-grab-trade-shows/

 27. Pingback: http://janysweety.tumblr.com/post/177974499701/how-to-patent-and-protect-your-invention-ideas

 28. Pingback: https://lakerosendahl63.wordpress.com/2018/09/11/how-inventhelp-can-make-you-the-next-great-entrepreneur/

 29. Pingback: robe de mariee martinique

 30. Pingback: Fb Auto Liker

 31. Pingback: LED Hallenstrahler

 32. Pingback: auto

 33. Pingback: Marcelińska 100 Poznań

 34. Pingback: Geico insurance

 35. Pingback: Progressive Insurance

 36. Pingback: google chrome download full version free

 37. Pingback: Indoor Furniture Project

 38. Pingback: Java Furniture Exporter

 39. Pingback: spanish attorney

 40. Pingback: farmers mutual insurance

 41. Pingback: compare home insurance rates

 42. Pingback: geico car insurance

 43. Pingback: state fram

 44. Pingback: Geico auto insurance quotes

 45. Pingback: american family auto insurance rate

 46. Pingback: Get auto and home insurance

 47. Pingback: photo locker app

 48. Pingback: 2019 Jamb expo

 49. Pingback: geico quotes

 50. Pingback: autofollower

 51. Pingback: http://brasher.indiedrawingsgig.com/invention-ideas-replacement-technology-helping-businesses/

 52. Pingback: http://emiliorickner.soup.io/post/663662697/InventHelp-The-Place-to-Go-with-Your

 53. Pingback: Learn PHP Online

 54. Pingback: amica quote

 55. Pingback: brindes promocionais

 56. Pingback: click

 57. Pingback: review for InventHelp

 58. Pingback: how to get a patent

 59. Pingback: inventhelp wiki

 60. Pingback: www.plewa.net.pl

 61. Pingback: free classifieds

 62. Pingback: maryborough portrait photographers

 63. Pingback: فیلمینو

 64. Pingback: tour du lich ho tram

 65. Pingback: chuyển văn phòng trọn gói

 66. Pingback: inventhelp new inventions

 67. Pingback: InventHelp

 68. Pingback: inventions ideas

 69. Pingback: Accounting

 70. Pingback: Earn bitcoin

 71. Pingback: esurance auto insurance coverage

 72. Pingback: custom engraving

 73. Pingback: fotograf ślubny koszalin

 74. Pingback: State farm insurance quote

 75. Pingback: 2019 jamb runz

 76. Pingback: InventHelp Headquarters

 77. Pingback: inventhelp caveman commercials

 78. Pingback: InventHelp Stories

 79. Pingback: رشد و توسعه فردی

 80. Pingback: گوشی

 81. Pingback: انیمیشن 2018

 82. Pingback: قیمت لوله بازکنی

 83. Pingback: tỷ giá ngoại tệ bidv

 84. Pingback: www.parglass.co.uk

 85. Pingback: terrariumtv

 86. Pingback: fb liker

 87. Pingback: Press Release Distribution

 88. Pingback: Data SGP

 89. Pingback: long work

 90. Pingback: کاهش وزن با قهوه

 91. Pingback: Lose Belly Fat Fast

 92. Pingback: patent ideas

 93. Pingback: patent ideas

 94. Pingback: carquotesbyzip.com

 95. Pingback: car insurance

 96. Pingback: InventHelp Invention Service

 97. Pingback: how to patent a product

 98. Pingback: ideas for inventions

 99. Pingback: inside games

 100. Pingback: autoinsurancequote.us.org

 101. Pingback: ماگ تبلیغاتی

 102. Pingback: چاپ پاوربانک

 103. Pingback: buy an apartment in pattaya

 104. Pingback: đặt vé máy bay

 105. Pingback: thue xe limousine gia re

 106. Pingback: brindes personalizados

 107. Pingback: find more information

 108. Pingback: Test z lektury chłopcy z placu broni klasa 5 z odpowiedziami

 109. Pingback: Sprawdziany z matematyki klasa 5 matematyka z plusem

 110. Pingback: Ekologia Sprawdzian Puls zycia 3 Chomikuj

 111. Pingback: https://sprawdzianyonline.pl

 112. Pingback: Mafia 2 Spolszczenie

 113. Pingback: Life Is Strange Before The Storm Spolszczenie

 114. Pingback: sprawdzian z historii klasa 5 europejczycy odkrywają świat chomikuj

 115. Pingback: https://sprawdzianyszkolne.pl

 116. Pingback: InventHelp Company Headquarters

 117. Pingback: new product idea

 118. Pingback: InventHelp

 119. Pingback: tabureti lemn masiv

 120. Pingback: عطر و ادکلن 212

 121. Pingback: خرید ادکلن ورساچه

 122. Pingback: srebro lokacyjne

 123. Pingback: https://www.darmowe-zdjecia.org/

 124. Pingback: buy telegram channel subscribers

 125. Pingback: موسسه حرف اخر

 126. Pingback: جزوات حرف آخر

 127. Pingback: آتلیه عروس و داماد

 128. Pingback: آتلیه نوزاد

 129. Pingback: auto likes

 130. Pingback: تالار عروسی

 131. Pingback: Promotional mirrors

 132. Pingback: פיתוח אפליקציות

 133. Pingback: CATALOGSPOT.COM

 134. Pingback: Diamond Engagement Rings antwerp

 135. Pingback: مراقبت از مو

 136. Pingback: inventhelp intromark

 137. Pingback: InventHelp Success Stories

 138. Pingback: Bandarqq

 139. Pingback: Domino99

 140. Pingback: Buy Automatic Instagram Followers

 141. Pingback: Buy Instagram Likes

 142. Pingback: cung cấp than cám

 143. Pingback: Judi Bola Online

 144. Pingback: personal injury lawyer Massachusetts

 145. Pingback: the best boston ma criminal defense attorney

 146. Pingback: getting a patent

 147. Pingback: inventhelp new inventions

 148. Pingback: invent help

 149. Pingback: InventHelp Pittsburgh

 150. Pingback: auto insurance of geico

 151. Pingback: đổ mực máy in giá rẻ

 152. Pingback: best mountain bikes for women

 153. Pingback: press release service

 154. Pingback: آموزش زبان

 155. Pingback: آموزش زبان آلمانی

 156. Pingback: آموزش زبان آلمانی

 157. Pingback: دانلود آهنگ شرق موزیک

 158. Pingback: صنعت ساختمان

 159. Pingback: قیمت اسکلت فلزی ساختمان

 160. Pingback: شیک ترین وسایل آشپزخانه

 161. Pingback: best auto and home insurance

 162. Pingback: Inflation guard endorsement

 163. Pingback: Dominoqq

 164. Pingback: Bandarq Online

 165. Pingback: instant money

 166. Pingback: Stomatologia zgierz

 167. Pingback: best dental long beach

 168. Pingback: Acompanhantes Caxias do Sul

 169. Pingback: bypass icloud

 170. Pingback: InventHelp Number

 171. Pingback: InventHelp Successful Inventions

 172. Pingback: best press release

 173. Pingback: press release distribution

 174. Pingback: 123imdb.to

 175. Pingback: SEO tips 2019

 176. Pingback: anti rayap

 177. Pingback: Chicago Escort

 178. Pingback: Chicago Escorts

 179. Pingback: DC Escort

 180. Pingback: Tysons Corner Escort

 181. Pingback: geico car insurance quote

 182. Pingback: du lịch nha trang giá rẻ

 183. Pingback: inventhelp caveman commercials

 184. Pingback: InventHelp Inventor Stories

 185. Pingback: InventHelp Number

 186. Pingback: new product ideas

 187. Pingback: InventHelp Invention Marketing

 188. Pingback: esurance insurance

 189. Pingback: esurance car insurance quot

 190. Pingback: Geico auto insurance quote online

 191. Pingback: dc-dc converter manufacturer

 192. Pingback: discussion

 193. Pingback: Berita Terkini

 194. Pingback: State Farm auto insurance quotes

 195. Pingback: www.statefarm

 196. Pingback: State and farm auto

 197. Pingback: costco insurance

 198. Pingback: cheapest home insurance

 199. Pingback: the general auto quote

 200. Pingback: download photo locker

 201. Pingback: hide photos video app

 202. Pingback: love dolls

 203. Pingback: Cashloans

 204. Pingback: xe nâng hàng Heli

 205. Pingback: dây đeo thẻ

 206. Pingback: Save the Date Videos

 207. Pingback: inventhelp store

 208. Pingback: patent invention

 209. Pingback: inventhelp products

 210. Pingback: InventHelp reviews

 211. Pingback: مطالب جذاب برای کودکان

 212. Pingback: کاناپه تختخواب شو

 213. Pingback: مبل تخت شو

 214. Pingback: Inductive vs. deductive reasoning

 215. Pingback: dự án lotus sài đồng

 216. Pingback: droktredurza

 217. Pingback: cara cek resi lazada express lex

 218. Pingback: lawncare service

 219. Pingback: prediksi sepakbola

 220. Pingback: daftar aduq

 221. Pingback: làm bằng đại học giả

 222. Pingback: win bản quyền

 223. Pingback: backstreet boys tour 2019

 224. Pingback: casino online schweiz

 225. Pingback: inventhelp review

 226. Pingback: InventHelp Company Headquarters

 227. Pingback: InventHelp Inventor Stories

 228. Pingback: trust investment

 229. Pingback: nonton film gratis

 230. Pingback: ways to make money online

 231. Pingback: tibetan singing bowl

 232. Pingback: wpc flooring

 233. Pingback: Affiliate Bots to Make Money

 234. Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=UyFbNI0AfaQ

 235. Pingback: Earn $2000+ Monthly Autopilot Systems

 236. Pingback: Ewen Chia's Autopilot Income

 237. Pingback: Unique Weight Loss Method

 238. Pingback: Facebook Auto Join Groups

 239. Pingback: Get Slim in 7 Days

 240. Pingback: Autopilot Money Machine

 241. Pingback: Turkey escorts

 242. Pingback: painter london

 243. Pingback: cityinsider.com

 244. Pingback: specsavers home eye test

 245. Pingback: SPM Communications

 246. Pingback: yurtdýþý eðitim

 247. Pingback: Best Forex Brokers

 248. Pingback: Accurate Trading Signals

 249. Pingback: Manji Law

 250. Pingback: pasaport çýkarma

 251. Pingback: pasaport ücreti

 252. Pingback: pasaport iþlemleri için gerekli evraklar

 253. Pingback: The Law Office of Paul Black

 254. Pingback: soup.io

 255. Pingback: shutterfly.com

 256. Pingback: kiev üniversitesi

 257. Pingback: https://legal-eagle-atlanta.skyrock.com/3319255382-The-Most-Famous-Wrongful-Death-Lawsuits-in-Atlanta.html

 258. Pingback: ukrayna üniversite bölümleri

 259. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 260. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 261. Pingback: ukrayna Eðitim Danýþmanlýðý

 262. Pingback: ukraynada üniversite

 263. Pingback: üniversitesi ukrayna

 264. Pingback: üniversite ukrayna eðitim

 265. Pingback: eðitim ukraynada

 266. Pingback: ukraynada eðitim sistemi

 267. Pingback: kharkiv politeknik üniversitesi

 268. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 269. Pingback: bulgaristan üniversitesi

 270. Pingback: üniversitesi makedonya

 271. Pingback: yurtdýþýnda eðitim

 272. Pingback: yurtdýþýnda doktora

 273. Pingback: kosova üniversiteleri

 274. Pingback: yurtdýþýnda üniversite

 275. Pingback: yurtdýþýnda master

 276. Pingback: azerbaycanda eðitim

 277. Pingback: bosna üniversitesi

 278. Pingback: bosna üniversitesi

 279. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 280. Pingback: kiev týp üniversitesi

 281. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 282. Pingback: kiev havacýlýk üniversitesi

 283. Pingback: kiev ulusal havacýlýk üniversitesi

 284. Pingback: Atom Rhumba Website

 285. Pingback: Visit Website

 286. Pingback: karazin üniversitesi

 287. Pingback: Ukrayna Üniversiteleri

 288. Pingback: belarus üniversiteleri

 289. Pingback: stem nedir

 290. Pingback: yurtdýþýnda uzaktan eðitim

 291. Pingback: odessa ulusal denizcilik akademisi

 292. Pingback: sumy üniversitesi

 293. Pingback: sumy devlet üniversitesi

 294. Pingback: ucuz evler

 295. Pingback: yök yurtdışı yüksek lisans bursu

 296. Pingback: yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler

 297. Pingback: Claim Free Bitcoins No Captcha

 298. Pingback: Earn $60 Daily with Ikov

 299. Pingback: Free Forex Trading Signals

 300. Pingback: courier to Iceland from Delhi

 301. Pingback: buildcredit

 302. Pingback: www.mobileanaesthesiaservices.com.au

 303. Pingback: spreaker.com

 304. Pingback: Kirazlı halı yıkama

 305. Pingback: ALL IN ONE SEO Pack for $5

 306. Pingback: 토토사이트

 307. Pingback: Buchanan, Williams & O'Brien

 308. Pingback: dayviews.com

 309. Pingback: 해외토토사이트

 310. Pingback: 토토사이트

 311. Pingback: 해외토토사이트

 312. Pingback: Dr. Stacey Wood

 313. Pingback: convert money

 314. Pingback: agustin fernandez cosmetics

 315. Pingback: Hosting Company South Africa

 316. Pingback: https://steampunk-accessories.com/

 317. Pingback: Daftar DominoQQ Online

 318. Pingback: Faulkner Law

 319. Pingback: slideshare.net

 320. Pingback: Concierge Contracts

 321. Pingback: motel 6 nebraska city

 322. Pingback: radon company Colorado Springs

 323. Pingback: ultrasonic treatment for ed Virginia

 324. Pingback: ai courses in pune

 325. Pingback: folkd.com

 326. Pingback: a birth injury lawyer

 327. Pingback: Chieftains

 328. Pingback: ladies salon

 329. Pingback: pagina web de cerrajeria

 330. Pingback: agen bola resmi

 331. Pingback: congelador inox

 332. Pingback: aurahost.co.za

 333. Pingback: Lawyers Buchanan Williams & O'Brien

 334. Pingback: flipboard.com

 335. Pingback: diagnostico del trastorno narcisista de la personalidad

 336. Pingback: Melanie Bowen

 337. Pingback: images

 338. Pingback: in glamour beauty

 339. Pingback: mortgage calculator

 340. Pingback: affiliatemarketing

 341. Pingback: vacant land for sale squamish bc

 342. Pingback: Anonymous Bites Back

 343. Pingback: Philip Kim Law, PC

 344. Pingback: bookmax.net

 345. Pingback: youtube.com

 346. Pingback: solar geyser

 347. Pingback: 福德正神在线投注不拨款收钱不回

 348. Pingback: job board

 349. Pingback: The Law Offices of Andrew Nickel

 350. Pingback: Smart cart vape

 351. Pingback: Summit Design Build

 352. Pingback: funny corn cartoons

 353. Pingback: expertlaw.com

 354. Pingback: get-simple.info

 355. Pingback: Benjamin Law Firm LLC

 356. Pingback: bookcrossing.com

 357. Pingback: cartoons online

 358. Pingback: roro shipping company

 359. Pingback: spray on bedliner

 360. Pingback: roro car & motorhome shipping halifax canada

 361. Pingback: The Law Ladies Law Firm

 362. Pingback: Faulkner Estate & Business Lawyers

 363. Pingback: patreon.com

 364. Pingback: سيارات

 365. Pingback: shipping crates to australia

 366. Pingback: producers

 367. Pingback: genius.com

 368. Pingback: Philip Kim Law LLC

 369. Pingback: Personal injury attorney in St Louis, BWO

 370. Pingback: international moving brazil

 371. Pingback: http://toby.epril.com/?p=705

 372. Pingback: http://thanos.store/story/46246

 373. Pingback: footfetish

 374. Pingback: 토토커뮤니티

 375. Pingback: Personal injury attorney in St Louis, BWO

 376. Pingback: Manji Law P.C.

 377. Pingback: Tadeo & Silva Immigration Attorneys

 378. Pingback: oregon background check

 379. Pingback: Cincinnati Roofing Professionals

 380. Pingback: Secure Paper Help

 381. Pingback: local mobile veterinarians

 382. Pingback: read more

 383. Pingback: info about reverse mortgage

 384. Pingback: Lawyers Buchanan Williams & O'Brien

 385. Pingback: Lehn Law Attorneys

 386. Pingback: Tadeo & Silva LLC

 387. Pingback: disposable packaging

 388. Pingback: Get FREE RDP

 389. Pingback: Anytrans Mac Crack

 390. Pingback: Christopher Chaney Law Firm

 391. Pingback: Path Law Attorneys

 392. Pingback: Nicholas Rego Lawyer

 393. Pingback: 부산휴게텔

 394. Pingback: 온라인카지노사이트

 395. Pingback: Cialis 80mg otc

 396. Pingback: buy Cialis 10 mg

 397. Pingback: how to purchase Cialis 20mg

 398. Pingback: finasteride 1 mg online

 399. Pingback: antivert 25mg no prescription

 400. Pingback: tamoxifen 20mg over the counter

 401. Pingback: ashwagandha 60caps coupon

 402. Pingback: cheapest baclofen 25 mg

 403. Pingback: bactrim 400/80 mg tablet

 404. Pingback: benicar 10mg australia

 405. Pingback: calcium carbonate 500mg without a doctor prescription

 406. Pingback: catapres 100 mcg pills

 407. Pingback: ceclor 250mg united kingdom

 408. Pingback: ceftin 250 mg without a prescription

 409. Pingback: celebrex 200 mg nz

 410. Pingback: order celexa

 411. Pingback: cephalexin 500mg united states

 412. Pingback: cipro united states

 413. Pingback: order claritin

 414. Pingback: online casino usa

 415. Pingback: casino game

 416. Pingback: real money casino

 417. Pingback: slot machines

 418. Pingback: hard rock casino online

 419. Pingback: sugarhouse casino online nj

 420. Pingback: gambling casino

 421. Pingback: real money online casinos usa

 422. Pingback: online casino real money us

 423. Pingback: online casino

 424. Pingback: geico car insurance quotes

 425. Pingback: cheap liability car insurance quotes

 426. Pingback: car insurance quotes comparison

 427. Pingback: safecar insurance

 428. Pingback: amica car insurance

 429. Pingback: progressive auto ins

 430. Pingback: allstate insurance car

 431. Pingback: car insurance cost

 432. Pingback: online car insurance quotes

 433. Pingback: car insurance quotes online quotes

 434. Pingback: personal loans companies

 435. Pingback: get a payday loan

 436. Pingback: payday loans in atlanta ga

 437. Pingback: installment loans no credit check

 438. Pingback: instant online quick loan

 439. Pingback: bad credit loans for bad credit

 440. Pingback: fast payday loan

 441. Pingback: personal loans oregon

 442. Pingback: cbd oil for cancer patients in colorado

 443. Pingback: cbd oil benefits webmd

 444. Pingback: how much cbd oil should i take daily

 445. Pingback: cbd cannabis oil

 446. Pingback: cbd oil for seizures

 447. Pingback: cbd oil side effects in dogs

 448. Pingback: phoenix tears cbd oil for sale

 449. Pingback: cbd oil free sample bottle

 450. Pingback: most reputable cbd oil supplier

 451. Pingback: write essays for me

 452. Pingback: type writer paper

 453. Pingback: what is the best custom essay writing service

 454. Pingback: writing college essay

 455. Pingback: wake county school assignments

 456. Pingback: paper writer

 457. Pingback: homework good or bad

 458. Pingback: paper writers for hire

 459. Pingback: united airline seat assignment

 460. Pingback: freedom writers summary essay

 461. Pingback: cleocin united states

 462. Pingback: clomid otc

 463. Pingback: clonidine uk

 464. Pingback: cheapest clozaril

 465. Pingback: how to purchase colchicine

 466. Pingback: where can i buy symbicort inhaler 160/4,5mcg

 467. Pingback: combivent 50/20 mcg generic

 468. Pingback: i need help writing a descriptive essay

 469. Pingback: coreg 3,12mg nz

 470. Pingback: compazine price

 471. Pingback: coumadin 1 mg united kingdom

 472. Pingback: cozaar online

 473. Pingback: writemypaperbuyhrd.com

 474. Pingback: researchpaperssfk.com

 475. Pingback: writing a doctoral dissertation

 476. Pingback: college essay online help

 477. Pingback: https://customessaywriterbyz.com/

 478. Pingback: crestor 5mg over the counter

 479. Pingback: essay on service

 480. Pingback: cymbalta 30mg price

 481. Pingback: thesis consultant

 482. Pingback: thesis statistics

 483. Pingback: dapsone caps over the counter

 484. Pingback: ddavp without prescription

 485. Pingback: depakote 125 mg otc

 486. Pingback: cheapest diamox

 487. Pingback: differin 15g cheap

 488. Pingback: diltiazem without a prescription

 489. Pingback: doxycycline 100mg otc

 490. Pingback: where to buy dramamine 50mg

 491. Pingback: cost of elavil

 492. Pingback: erythromycin 250 mg pharmacy

 493. Pingback: etodolac 200mg cost

 494. Pingback: flomax for sale

 495. Pingback: flonase nasal spray 50 mcg online

 496. Pingback: garcinia cambogia caps without a doctor prescription

 497. Pingback: cheap geodon

 498. Pingback: custom essay services

 499. Pingback: hyzaar 12,5mg generic

 500. Pingback: tadalafil for sale

 501. Pingback: imdur online pharmacy

 502. Pingback: imitrex 100mg uk

 503. Pingback: where to buy imodium

 504. Pingback: how much icariin equals viagra

 505. Pingback: buy viagra online cheap

 506. Pingback: Get the facts

 507. Pingback: what does viagra do

 508. Pingback: Visit Website

 509. Pingback: imuran nz

 510. Pingback: cheapest indocin

 511. Pingback: where can i buy lamisil 250mg

 512. Pingback: levaquin 500mg pharmacy

 513. Pingback: lopid 300 mg usa

 514. Pingback: lopressor cheap

 515. Pingback: luvox otc

 516. Pingback: macrobid 50mg coupon

 517. Pingback: meclizine pharmacy

 518. Pingback: cheapest mestinon 60mg

 519. Pingback: Neurontin

 520. Pingback: cheap micardis

 521. Pingback: pharmacy online no prescription

 522. Pingback: mobic united kingdom

 523. Pingback: pharmacies

 524. Pingback: where can i buy motrin 200 mg

 525. Pingback: nortriptyline without prescription

 526. Pingback: periactin 4mg pharmacy

 527. Pingback: viagra

 528. Pingback: cheap phenergan 25 mg

 529. Pingback: plaquenil 400 mg no prescription

 530. Pingback: prednisolone 10 mg pharmacy

 531. Pingback: prevacid coupon

 532. Pingback: prilosec 20 mg tablet

 533. Pingback: proair inhaler 100mcg price

 534. Pingback: procardia 30 mg for sale

 535. Pingback: order proscar

 536. Pingback: provigil 100 mg online

 537. Pingback: pulmicort uk

 538. Pingback: pyridium online pharmacy

 539. Pingback: order reglan 10 mg

 540. Pingback: remeron 15 mg usa

 541. Pingback: retin-a cream 0.05% prices

 542. Pingback: revatio canada

 543. Pingback: risperdal without prescription

 544. Pingback: robaxin online pharmacy

 545. Pingback: cheap rogaine 5%

 546. Pingback: seroquel tablet

 547. Pingback: singulair 5 mg tablet

 548. Pingback: buy skelaxin 400mg

 549. Pingback: spiriva tablet

 550. Pingback: tenormin no prescription

 551. Pingback: thorazine generic

 552. Pingback: toprol 100 mg cheap

 553. Pingback: tricor 160 mg otc

 554. Pingback: valtrex without prescription

 555. Pingback: buy vantin 200 mg

 556. Pingback: how to buy verapamil

 557. Pingback: voltaren purchase

 558. Pingback: wellbutrin prices

 559. Pingback: zanaflex 4mg tablet

 560. Pingback: where to buy zestril

 561. Pingback: useful site

 562. Pingback: i thought about this

 563. Pingback: zocor pharmacy

 564. Pingback: zovirax 200mg cheap

 565. Pingback: zyloprim 300mg tablet

 566. Pingback: zyprexa 7,5 mg no prescription

 567. Pingback: zyvox 600 mg otc

 568. Pingback: sildenafil prices

 569. Pingback: tadalafil generic

 570. Pingback: furosemide 40 mg online

 571. Pingback: escitalopram 10 mg medication

 572. Pingback: aripiprazole medication

 573. Pingback: cheap pioglitazone 15 mg

 574. Pingback: order spironolactone 100mg

 575. Pingback: fexofenadine online pharmacy

 576. Pingback: glimepiride 2 mg prices

 577. Pingback: meclizine without prescription

 578. Pingback: leflunomide 20 mg cost

 579. Pingback: atomoxetine without a prescription

 580. Pingback: donepezil 10mg no prescription

 581. Pingback: anastrozole 1mg generic

 582. Pingback: irbesartan 150 mg pills

 583. Pingback: dutasteride 0,5mg online pharmacy

 584. Pingback: buy olmesartan

 585. Pingback: buspirone 5 mg united kingdom

 586. Pingback: clonidine price

 587. Pingback: cefuroxime 250mg over the counter

 588. Pingback: order celecoxib 100mg

 589. Pingback: cialis brand no prescription 365

 590. Pingback: citalopram for sale

 591. Pingback: where to get my prescription cialis filled

 592. Pingback: cephalexin 500mg coupon

 593. Pingback: ciprofloxacin nz

 594. Pingback: loratadine online

 595. Pingback: 20 mg

 596. Pingback: clindamycin nz

 597. Pingback: clozapine 100 mg canada

 598. Pingback: prochlorperazine pharmacy

 599. Pingback: generic cialis online australia

 600. Pingback: carvedilol online

 601. Pingback: warfarin online

 602. Pingback: rosuvastatin united kingdom

 603. Pingback: desmopressinmg australia

 604. Pingback: how to purchase divalproex

 605. Pingback: trazodone 100mg purchase

 606. Pingback: cost of tolterodine

 607. Pingback: do you need a prescription for cialis

 608. Pingback: acetazolamide uk

 609. Pingback: fluconazole 100mg purchase

 610. Pingback: phenytoin nz

 611. Pingback: oxybutynin 2.5mg usa

 612. Pingback: doxycycline 100 mg prices

 613. Pingback: bisacodyl usa

 614. Pingback: venlafaxine 37.5 mg medication

 615. Pingback: cost of amitriptyline 50mg

 616. Pingback: permethrin 30g no prescription

 617. Pingback: erythromycin nz

 618. Pingback: estradiol medication

 619. Pingback: etodolac over the counter

 620. Pingback: tamsulosin pills

 621. Pingback: alendronate without a doctor prescription

 622. Pingback: how to purchase nitrofurantoin 100 mg

 623. Pingback: glipizide 10 mg cheap

 624. Pingback: hydrochlorothiazide 10mg online pharmacy

 625. Pingback: isosorbide 20mg tablet

 626. Pingback: sumatriptan medication

 627. Pingback: what is better viagra or cialis or levitra

 628. Pingback: buy loperamide

 629. Pingback: azathioprine online pharmacy

 630. Pingback: indomethacin 75mg united kingdom

 631. Pingback: buy lamotrigine 25mg

 632. Pingback: terbinafine australia

 633. Pingback: digoxin 0.25 mg without prescription

 634. Pingback: levofloxacin 250 mg without a doctor prescription

 635. Pingback: how to buy levothyroxine mcg

 636. Pingback: atorvastatin 40 mg price

 637. Pingback: gemfibrozil 300 mg without a prescription

 638. Pingback: metoprolol tablets

 639. Pingback: clotrimazole 10g online pharmacy

 640. Pingback: metoclopramide 10mg without a doctor prescription

 641. Pingback: buy an essay cheap

 642. Pingback: writing a thesis paragraph

 643. Pingback: best college application essay service

 644. Pingback: education dissertation

 645. Pingback: writing a thesis

 646. Pingback: cialis canada purchase

 647. Pingback: pharmacy cheap no prescription

 648. Pingback: how do i get viagra or cialis

 649. Pingback: can i take 20 mg of cialis?

 650. Pingback: global pharmacy canada problems

 651. Pingback: amlodipine interactions

 652. Pingback: prozac long term side effects

 653. Pingback: omeprazole (prilosec)

 654. Pingback: sertraline davis pdf

 655. Pingback: pristiq vs lexapro

 656. Pingback: remedies for diabetic nerve pain

 657. Pingback: cymbalta drowsiness

 658. Pingback: lipitor indications

 659. Pingback: citalopram vs escitalopram and muscle and joint pain

 660. Pingback: what is ivermectin derived from

 661. Pingback: ivermectin and praziquantel

 662. Pingback: chris martenson ivermectin

 663. Pingback: cialis no longer works for me

 664. Pingback: performance anxiety viagra

 665. Pingback: stromectol otc

 666. Pingback: tadalafil without a doctor prescription

 667. Pingback: ivermectin for humans over the counter

 668. Pingback: molnupiravir ivermectin

 669. Pingback: generic cialis daily use

 670. Pingback: ivermectin usa

 671. Pingback: sildenafil mexico

 672. Pingback: new no deposit online casinos

 673. Pingback: no deposit win real cash

 674. Pingback: ivermectin dosierung

 675. Pingback: ivermectin canada

 676. Pingback: stromectol tablets

 677. Pingback: ivermectin human dosage

 678. Pingback: cialis tablets

 679. Pingback: ivermectin generic cream

 680. Pingback: ivermectin lotion for lice

 681. Pingback: furosemide 100 mg online

 682. Pingback: ivermectin price comparison

 683. Pingback: stromectol buy uk

 684. Pingback: ivermectin pills for sale

 685. Pingback: where to buy stromectol online

 686. Pingback: lucky slots

 687. Pingback: stromectol for scabies

 688. Pingback: buy ivermectin cream

 689. Pingback: ivermectin on line sales

 690. Pingback: stromectol lotion

 691. Pingback: what is ivermectin used to treat in humans

 692. Pingback: ivermectine kory

 693. Pingback: buy ivermectin nz

 694. Pingback: buy ivermectin cream

 695. Pingback: buy generic cialis online from india

 696. Pingback: can you buy stromectol over the counter

 697. Pingback: buy propecia india

Lini një Përgjigje