Hasan Prishtina u vendos në Shkup

HP1Shkup, 14 tetor – Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë dhe flamurit shqiptar, Shtatorja e veprimtarit të madh kombëtar Hasan Prishtina, para disa çasteve u zbulua edhe në Shkup në sheshin “Skenderbej”. Në këtë eveniment morën pjesë shumë funksionarë të lartë nga vendi, Kosova dhe Shqipëria, ndërsa fjalime mbajtën Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, (BDI)  Ali Ahmeti, kryetari i Komunës së Çairit, Izet Mexhiti, familjari i veprimtarit Hasan Prishtina, Mehmet Prishtina dhe kryetari i komunës së Preshevës, Rahmi Mustafa.

Në fjalimin e tij, kryetari i BDI-së Ali Ahmeti deklaroi se Hasan Prishtina ka merituar të ndodhet në qendër të Shkupit, pasi prej aty i ka filluar projektet në interes të popullit shqiptarë.

“Të nderuar, Hasan Prishtina i madh është në Tiranë, Hasan Prishtina i madh është në Prishtinë, por Hasan Prishtina më i madh është në Shkup, sepse këtu Ai bëri projektet, Ai këtu punoi, frymëzoi dhe brumosi luftëtarë e luftëtarë për ti dalë zot vendit, për ti dalë zot vatanit”, ka deklaruar në fjalimin e tij Ali Ahmeti, kryetar i BDI-së.

Ndërsa kryetari i Komunës së Çairit, Izet Mexhiti, theksoi se Shkupi, nuk do të ishte ky që është sot, pa Hasan Prishtinën, prandaj e meriton që të qëndrojë vetëm disa metra pranë heroit më të madh kombëtar, Skenderbeut.

hp

“Kam kënaqësinë e veçantë që brenda viteve sa jam në krye të Çairit, tu drejtohem për herë të dytë nga sheshi i njëjtë, për arsyen e njëjtë. Para disa kohësh, po në këtë shesh ne inauguruam shtatoren e e Skënderbeut, ndërsa ne sot jemi këtu që këtij heroi të madh, t’ia shtojmë edhe një shtatore po aq të madhe duke mos e lënë atë të vetmuar. Bashkës me familjarët e Hasan Prishtinës sot po bëhemi arkitektë të drejtpërdrejtë të shqiptarisë në Shkup. Siç u konstatua nga studiuesit e konferencës shkencore të organizuar nga Instituti i Trashëgimisë shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve në Maqedoni, shqiptarëia nuk do të ishte kështu siç është sot pa Hasan Prishtinën, përkthyer në fjalorin tonë, as Shkupi nuk do të ishte ky që është sot pa Hasan Prishtinën”, ka deklaruar Mexhiti.

Ndërsa pinjolli i familjes së Hasan Prishtinës, Mehmet Prishtina, nga foltorja fillimisht falënderoi të gjithë ata që ndihmuan vendosjen e Shtatores së Hasan Prishtinës në Shkup, si Komunën e Çairit dhe ITKSH-në dhe shtoi së Shkupi ka qenë udhëkryqi i të gjitha veprimtarive kombëtare të Hasan Prishtinës.

mp

“Udhëkryqi i veprimtarive të Hasan Perishtinës ishte Shkupi.

Sot Shqipëria, ku shteti shqiptar është anëtare e NATO-s është, Kosova është shtet i Pavarur, ndërsa pjesë tjetër i mbetet klasave politike se si do ta trajtojnë bashkimin dhe interesat e kombit në të ardhmen. Urime Hasan prishtina për jetë e mot në qendër të Shkupit”, ka deklaruar pinjolli i familjes Prishtina, Mehmet Prishtina.

Me këtë rast fjalim mbajti edhe kryetari i Komunës së Preshevës, Rahmi Mustafa, i cili çmoi veprat e Hasan Prishtinës por edhe vendosjen e shtatores së tij në Shkup. /zhurnal/

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Shikoni gjithashtu

Takim i rëndësishëm i Institutit dhe BFI-së në Drejtorinë e Vakëfit në Ankara

Një ekip i studiuesve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, i udhëhequr …