Dhurohen libra për bibliotekën e ITSHKSH-së

Photo-Sevdo-0650
Shkup, 30.04.2013 –
Sot biblioteka e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore e Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, u pasurua me rreth 100 libra e revista, botime të Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova.

Drejtori i ITSHKSH-së, Shefqet Zekolli, e mirëpriti këtë gjest të shkrimtarëve të Kumanovës, duke inkurajuar edhe klubet tjera, bibliotekat, institucionet dhe autorët, që ta pasurojnë edhe më tepër fondin e librave të bibliotekës së re të këtij instituti.

Kryetari i Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova, Sevdail Demiri, theksoi se këto libra janë dhuratë nga kryesia dhe anëtarët e klubit, të cilët dëshirojnë që ta ndihmojnë rritën e këtij instituti të ri shqiptar në Maqedoni. Bëhet fjalë për botime të klubit kryesisht nga fusha e letërsisë, edhe atë: revista “Doruntina” (organ i klubit), e cila botohet dy dekada me radhë, si dhe libra nga autorët: Zejadin Ismaili, Nehas Sopaj, Fadil Bekteshi, Nehat Jahiu, Bejtush Memeti, Burhanedin Xhemaili, Sevdail Demiri, Ismail Bilalli, Arben Ibrahimi, Fatos Rushiti, etj.

Photo-Sevdo-0562

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Shikoni gjithashtu

NGA E SHKUARA TEK E ARDHMJA, DUHET TË KALOJË KULTURA INSTITUCIONALE E KUJTESËS

(Me rastin e shënimit të 25-vjetorit të Eksodit të Bllacës në Qendrën përkujtimore “Bllaca 99”) …