Bashkërendim i aktiviteve shkencore mes tre instituteve shqiptare

20150617_120531

Shkup, 17.06.2015 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup, u zhvillua një takim i përbashkët mes drejtorëve të tre instituteve shqiptare të Shkupit, Prishtinës dhe Tiranës, me ministrin e Arsimit të Republikës së Maqedonisë, Abdilaqim Ademi. Kështu, Akademik Beqir Meta – drejtor i Institutit të Historisë nga Tirana, Prof.dr. Sabit Syla – drejtor i Institutit të Historisë “Ali Hadri” nga Prishtina, dhe drejtori i ITSHKSH-së – Dr.Skender Asani, biseduan për bashkërendimin e aktiviteteve të përbashkëta shkencore dhe mbështetjen e tyre institucionale.

Fillimisht, drejtori Asani i njoftoi mysafirët me bashkëpunimin e deritashëm mes këtyre tre instituteve, që për herë të parë është duke shënuar një etapë shumë frytëdhënëse në zhvillimin e shkencës shqiptare. Ai theksoi se ne jemi Institut i ri për nga vitet, mirëpo jemi duke u munduar që të bëjmë hapa të fuqishëm drejt avancimit të shkencës shqiptare, dhe në këtë vijë është edhe bashkëpunimi me shumë institute jo vetëm në vend, por dhe jashtë.

Ministri i Arsimit i Republikës së Maqedonisë, Abdilaqim Ademi, mirëpriti këtë bashkëpunim mes tre instituteve, dhe theksoi mbështjetjen e parezervë në punën kërkimore-shkencore të këtyre instituteve. Në kuadër të krijimit të kushteve për funksionimin normal të ITSHKSH-së, ai theksoi se është në përfundim e sipër projekti për ndërtimin e objektit të ri të Instututit, dhe se shumë shpejt do të mund të fillojnë edhe punimet.

Drejtori i Institutit të Historisë në Tiranë, Akademik Beqir Meta, tha se përveç konferencave që janë në vijim të organizimit, është kërkuar nga Ministria e Arsimit mbështetja e për botimin e një kolane dokumentare austrohungareze për shqiptarët, që kapin periudhën e viteve 1912-1918. Këto mijëra dokumente shumë të rëndësishme që gjenden në arkivin e Institutit të Historisë në Tiranë, pritet të përgatiten nga ekipe të përbashkëta specialistësh dhe të botohen nga ITSHKSH në Shkup.

Ndërsa, drejtori i Institutit të Historisë së Prishtinës, Prof.dr. Sabit Syla, tha se ne shqiptarët kemi një histori të përbashkët, dhe se në këtë frymë, kohën e fundit është krijuar një klimë shumë e mirë e bashkëpunimit në trekëndëshin Tiranë-Shkup-Prishtinë. Mbi këtë bazë do të duhej të shkruhej edhe historia e përbashkët e shqiptarëve kudo që jetojnë ata sot, tha ai.

Në fund, kryetari i Komunës Çair të Shkupit, Izet Mexhiti i njoftoi të pranishmit lidhur me planin për ndërtimin e objektit të ri të ITSHKSH-së në truallin e ish-kazermës “Ilinden”. Projektin do ta mbikëqyrë dhe realizojë Ministria e Arsimit, ndërsa do t’i përshtatet nevojave dhe kërkesave të vetë Institutit. /www.itsh.edu.mk/

20150617_12054920150617_12434620150617_12520620150617_125436

Shikoni gjithashtu

ITSHKSH ORGANIZON KONFERENCËN SHKENCORE “ZEJTARIA DHE PUNIMET ARTIZANALE NË TREVAT SHQIPTARE”

 INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUP   organizon konferencën shkencore vjetore “Java …

246 comments

 1. Pingback: essay writing

 2. Pingback: four corners game

 3. Pingback: چاپ لیوان

 4. Pingback: buy apartment in pattaya reviews

 5. Pingback: lắp đặt internet viettel tại quận tân phú

 6. Pingback: brindes personalizados

 7. Pingback: this website

 8. Pingback: Liczby Dodatnie I Ujemne Sprawdzian Klasa 6 Matematyka Z Kluczem

 9. Pingback: sprawdzianyonline.pl

 10. Pingback: spolszczenia4you.net

 11. Pingback: inventhelp headquarters

 12. Pingback: masa de bucatarie

 13. Pingback: پنکک مک اصل

 14. Pingback: kiedywszystkodupnie pl

 15. Pingback: Buy Telegram Group Members

 16. Pingback: جزوات حرف آخر

 17. Pingback: عروس و داماد

 18. Pingback: auto likes

 19. Pingback: Logo mirrors

 20. Pingback: פיתוח אפליקציות

 21. Pingback: CatalogSpot.com

 22. Pingback: web page

 23. Pingback: سلامت

 24. Pingback: new product idea

 25. Pingback: how to patent ideas

 26. Pingback: invention idea

 27. Pingback: Bandarq Online

 28. Pingback: QQ Online

 29. Pingback: Buy Automatic Instagram Likes

 30. Pingback: go.win

 31. Pingback: Judi Bola Online

 32. Pingback: criminal defense attorney boston ma

 33. Pingback: InventHelp George Foreman Commercials

 34. Pingback: patent your idea

 35. Pingback: Geico auto insurance

 36. Pingback: đổ mực máy in giá rẻ tại hà nội

 37. Pingback: press release distribution

 38. Pingback: press release example

 39. Pingback: آموزش زبان فرانسوی

 40. Pingback: دانلود آهنگ جدید

 41. Pingback: وسایل آتش بازی

 42. Pingback: خرید لوازم اشپزخانه ارزان

 43. Pingback: استخراج آسان بیت کوین

 44. Pingback: home auto insurance quotes

 45. Pingback: inflation guard endorsement definition

 46. Pingback: Qiu qiu online

 47. Pingback: jamie oliver homemade burgers

 48. Pingback: without work

 49. Pingback: www.dentystazgierz.pl

 50. Pingback: best 2018 dentist long beach

 51. Pingback: Acompanhantes Caxias do Sul

 52. Pingback: remove icloud

 53. Pingback: men wearing panties fetish

 54. Pingback: how to patent your idea

 55. Pingback: inventhelp inventions store

 56. Pingback: inventhelp corporate headquarters

 57. Pingback: press release service

 58. Pingback: best press release distribution service

 59. Pingback: 123 movies

 60. Pingback: 123movies

 61. Pingback: 0123movies

 62. Pingback: SEO tips 2019

 63. Pingback: anti rayap

 64. Pingback: Chicago Escort

 65. Pingback: DC Escorts

 66. Pingback: DC Escort

 67. Pingback: geico auto insurance quote

 68. Pingback: bán lego

 69. Pingback: nerf việt nam

 70. Pingback: technology

 71. Pingback: market an invention idea

 72. Pingback: how to submit a patent

 73. Pingback: InventHelp Caveman

 74. Pingback: InventHelp George Foreman Commercial

 75. Pingback: https://www.youtube.com

 76. Pingback: darmowe-zdjecia

 77. Pingback: esurance car insurance reviews

 78. Pingback: www esurance auto

 79. Pingback: geico insurance

 80. Pingback: 1000V to 24V converter

 81. Pingback: forums

 82. Pingback: Berita Terkini

 83. Pingback: State Farm quotes

 84. Pingback: state farm quote

 85. Pingback: stat farm life insurance quote

 86. Pingback: Costc auto insurance quotes

 87. Pingback: costco insurance quote

 88. Pingback: house insurance quote

 89. Pingback: Low cost home insurance quotes

 90. Pingback: best photo locker iphone

 91. Pingback: hid photo

 92. Pingback: love dolls

 93. Pingback: آموزش تولید سوسیس

 94. Pingback: cash loan

 95. Pingback: Birthday Invitation Videos

 96. Pingback: Will the stock market crash

 97. Pingback: chung cư tsg lotus sài đồng

 98. Pingback: no telp lazada

 99. Pingback: tampa lawn care

 100. Pingback: ratuqq

 101. Pingback: berita bola

 102. Pingback: situs aduq

 103. Pingback: làm bằng đại học giả

 104. Pingback: backstreet boys concert tickets

 105. Pingback: inventhelp store

 106. Pingback: patent ideas

 107. Pingback: 100% trusted

 108. Pingback: win 10 bản quyền

 109. Pingback: bioskop online

 110. Pingback: buddha decor

 111. Pingback: capped composite decking

 112. Pingback: używane kosze na śmieci

 113. Pingback: https://granitoweabc.pl

 114. Pingback: Affiliate Bots - Make Easy Money Online

 115. Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=fnjtRo-8zU0

 116. Pingback: write essay my

 117. Pingback: domino 99

 118. Pingback: best writer essay

 119. Pingback: Make $2000 Monthly on Autopilot

 120. Pingback: Ewen Chia's Autopilot Internet Income

 121. Pingback: Facebook Auto Post Like Comment

 122. Pingback: Get Slim in 7 Days

 123. Pingback: judi online

 124. Pingback: Make Money on Auto-pilot

 125. Pingback: Ankara escorts

 126. Pingback: creative adobe cheap buy suite

 127. Pingback: specsavers home visit

 128. Pingback: taras shevchenko üniversitesi

 129. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 130. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 131. Pingback: ukrayna Eðitim Danýþmanlýðý

 132. Pingback: ukraynada üniversite

 133. Pingback: üniversitesi ukrayna

 134. Pingback: ukraynada üniversite

 135. Pingback: eðitim ukraynada

 136. Pingback: ukrayna üniversite bölümleri

 137. Pingback: ukraynada eðitim denklik

 138. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 139. Pingback: kharkiv politeknik üniversitesi

 140. Pingback: yurtdýþý eðitim

 141. Pingback: yurtdýþýnda yüksek lisans

 142. Pingback: yurtdýþýnda doktora

 143. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 144. Pingback: bulgaristan üniversitesi

 145. Pingback: makedonya üniversiteleri

 146. Pingback: kosova üniversitesi

 147. Pingback: yurtdýþý üniversite

 148. Pingback: yurtdýþýnda týp eðitimi

 149. Pingback: yurtdýþýnda mimarlýk

 150. Pingback: azerbaycanda eðitim

 151. Pingback: bosna üniversitesi

 152. Pingback: bosna üniversitesi

 153. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 154. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 155. Pingback: kiev havacýlýk üniversitesi

 156. Pingback: kiev ulusal havacýlýk üniversitesi

 157. Pingback: karazin üniversitesi

 158. Pingback: Ukrayna Üniversiteleri

 159. Pingback: yurtdýþýnda uzaktan eðitim

 160. Pingback: yurtdýþý eðitim burslarý

 161. Pingback: odessa denizcilik akademisi

 162. Pingback: odessa ulusal denizcilik akademisi

 163. Pingback: sumy üniversitesi

 164. Pingback: sumy devlet üniversitesi

 165. Pingback: yök yurtdışı yüksek lisans bursu

 166. Pingback: yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler

 167. Pingback: Get Free 300k Satoshi No Deposit

 168. Pingback: koktale

 169. Pingback: Ikov Bot for Unlimited Votes

 170. Pingback: Ikov Votes Bot

 171. Pingback: 토토사이트

 172. Pingback: 토토사이트

 173. Pingback: 해외토토사이트

 174. Pingback: 해외토토사이트

 175. Pingback: convert money

 176. Pingback: http://freehacktools.club/indy-cat-hack-no-survey/{Indy

 177. Pingback: http://freehacktools.club/goodgame-empire-hack-no-survey/{Goodgame

 178. Pingback: Login PokerQQ Online

 179. Pingback: motel 6 blythe

 180. Pingback: artificial intelligence classes in pune

 181. Pingback: hair salon near me

 182. Pingback: agen bola resmi

 183. Pingback: el narcisismo

 184. Pingback: Melanie Bowen

 185. Pingback: 먹튀검증

 186. Pingback: images

 187. Pingback: custom writing service

 188. Pingback: vancouver mortgage broker

 189. Pingback: anuncios gratis

 190. Pingback: funny gags

 191. Pingback: watch movies

 192. Pingback: Reverse Mortgage Information

 193. Pingback: Can You Get a Reverse Mortgage on a Manufactured Home

 194. Pingback: Stahlwandpool

 195. Pingback: Hundeführerschein

 196. Pingback: Top gynecologist in london

 197. Pingback: How to transfer contacts from android to iPhone

 198. Pingback: california payday loan info

 199. Pingback: using essay writing service

 200. Pingback: us essay writing service

 201. Pingback: customessaywriterbyz.com

 202. Pingback: high school essay help

 203. Pingback: education dissertation topics

 204. Pingback: need someone write my paper

 205. Pingback: editing thesis

 206. Pingback: pharmacy

 207. Pingback: buy viagra online

 208. Pingback: do you need a prescription for viagra

 209. Pingback: over the counter viagra

 210. Pingback: most reliable canadian pharmacies

 211. Pingback: canadia online pharmacy

 212. Pingback: eye drop

 213. Pingback: viagra

 214. Pingback: pill

 215. Pingback: 34cr4rxq3crq34rq3r4

 216. Pingback: walmart pharmacy cialis prices

 217. Pingback: cialis with dapoxetine

 218. Pingback: cialis dapoxetine overnight shipment

 219. Pingback: viagra vs cialis which is better

 220. Pingback: c34r54wxw4r34c3

 221. Pingback: cialis 5mg no prescription

 222. Pingback: buy an essay online

 223. Pingback: writing a thesis

 224. Pingback: essay writing service scam

 225. Pingback: dissertation guide

 226. Pingback: thesis writing service reviews

 227. Pingback: essay writer website

 228. Pingback: cialis with dapoxetine australia overnight delivery

 229. Pingback: tadalafil 10mg price

 230. Pingback: tinder profile pics

 231. Pingback: all free online dating

 232. Pingback: cialis card

 233. Pingback: adipex online pharmacy

 234. Pingback: birth control online pharmacy

 235. Pingback: what are the most common side effects of atorvastatin?

 236. Pingback: omeprazole 10mg over the counter

 237. Pingback: how much is fluoxetine without insurance

 238. Pingback: sertraline hcl 100mg side effects

 239. Pingback: "armodafinil and modafinil have substantially" escitalopram

 240. Pingback: atorvastatin side effects muscle pain

 241. Pingback: cymbalta generic name

 242. Pingback: ivermectin paste for scabies

 243. Pingback: over the counter ivermectin for humans

 244. Pingback: ivermectin tablet 12mg

 245. Pingback: viagra alternatives

 246. Pingback: how to get viagra without a prescription

Leave a Reply