“MBJELLIM DASHURI” PËR NËNËN TEREZË, NJË EKSPOZITË QË BËRI BASHKË PRESIDENTËT BEGAJ DHE OSMANI

Fotografitë e përzgjedhura dhe sistemuara nga ITSHKSH, bashkë me dokumentet e rralla të siguruara nga Drejtoria e përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë, përbënin lajtmotivin e kësaj ekspozite, tha Skender Asani, i cili veçoi disa momente që ndërlidhen me aktivitetet e ITSHKSH në ruajtjen dhe evokimin e trashëgimisë së Nënës Tereze …

Lexo më shumë »

NË LETNICË U FOL ME GJUHËN E POEZISË PËR NËNËN TEREZE

Letnicë, 03 shtator 2023 – Gjatë ditëve sa po zgjatë manifestimi kulturor-shkencor “DITËT E GONXHES” , që filloi më 26 gusht, edhe sivjet, ITSHKSH bashkë me Revistën “Drita”, po mbanë gjallë kontinuitetin e aktiviteve që tash më janë bërë tradicionale, në mënyrë që nderimi i kujtimit për Gonxhe Bojaxhiun-Nënën Tereze …

Lexo më shumë »

PRESIDENTJA OSMANI BASHKË ME DREJTORIN E ITSHKSH, SKENDER ASANI, MBOLLËN BREDHIN E NËNË TEREZËS

“Bredhi dedikuar Nënë Tereze simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve. Shembulli i saj në shërbim të njerëzimit është modeli më i vyer, të cilin ne mund ta njohim”, nënvizoi Asani.  Prishtinë, 30 gusht 2023 – Manifestimi kulturor-shkencor “Drita e Gonxhes” sot udhëtoi për në Prishtinë. Drejtori i ITSHKSH Skender …

Lexo më shumë »

PRIZRENI, “STACIONI” I RADHËS I “DRITËS SË GONXHES”

Prizren, 29 gusht 2023 – Karvani i Manifestimit kulturor-shkencor “Drita e Gonxhes”,  sot zbarkoi në Prizren, ku u prezantuan botimet e ITSHKSH dhe Ipeshkvisë së Kosovës. Mikëpritës i aktivitetit të sotëm ishte Universiteti “Ukshin Hoti”. Rektori i këtij Universiteti, Mentor Alishani,  u shpreh i entuziazmuar që rrjedha e këtij manifestimi …

Lexo më shumë »