Zëvendësministri Ganiu, takim me përfaqësuesit e ITSHKSH-së

Zëvendësministri Ganiu, u interesua për angazhimet e ITSHKSH-së, lidhur me ruajtjen dhe kultivimin e trashëgimisë së pasur kulturore dhe shpirtërore të shqiptarëve në Maqedoni. Ai theksoi se mbështetjen e treguar nga MASH, Instituti e ka dëshmuar me punë, duke botuar vepra dhe duke realizuar konferenca shkencore, me të cilat është bërë i njohur ky Institut në rrafshin kombëtar dhe ndërkombëtar.

Nga ana tjetër, drejtori Asani iu falënderua zëvendësministrit Ganiu, për mbështetjen materiale në projektet e Institutit, për të realizuar programin vjetor, i cili sivjet korrespondon edhe me shënimin e 10-vjetorit të punës së ITSHKSH-së. Në këto projekte, bën pjesë botimi i rreth 30 veprave si dhe organizimi i disa konferencave shkencore, me partneritet kombëtar dhe ndërkombëtar, me të cilat për herë të parë del në pah një pasuri e pakrahasueshme e trashëgimisë tonë kulturore, historike, shpirtërore dhe materiale.

Në takim morën pjesë edhe udhëheqësi i sektorit të shkencës pranë MASH-it, dr.Bardhyl Tushi, dhe kryetari i Këshillit të ITSHKSH, dr.Sevdail Demiri.

Shikoni gjithashtu

PRESIDENTJA OSMANI BASHKË ME DREJTORIN E ITSHKSH, SKENDER ASANI, MBOLLËN BREDHIN E NËNË TEREZËS

“Bredhi dedikuar Nënë Tereze simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve. Shembulli i saj në …