Urim me rastin e festës së Bajramit të Kurbanit

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, të gjithë besimtarëve myslimanë, ua uron Bajramin e Kurbanit, si një nga festat më të rëndësishme të kalendarit Islam.

Vizita e vendeve të shenjta të botës islame, kryerja e obligimit të haxhit dhe ëmbëlsia e sofrës së Bajramit, janë pjesë e traditës tonë disashekullore, që vazhdon të ndiqet edhe sot.

Prandaj, urojmë që kjo festë, simbol sakrifice, solidariteti, humanizmi, uniteti e mirëkuptimi, të na gjejë sa më të bashkuar në mirësi dhe punë të mbara!

Gëzuar!

Me respekt,
Prof. dr. Skender Asani, drejtor

Shikoni gjithashtu

NGA E SHKUARA TEK E ARDHMJA, DUHET TË KALOJË KULTURA INSTITUCIONALE E KUJTESËS

(Me rastin e shënimit të 25-vjetorit të Eksodit të Bllacës në Qendrën përkujtimore “Bllaca 99”) …