Headlines

Dr. Asani prezanton librat në panairin e Frankfurtit

Në Panairin e Librit të mbajtur me 13-14 shator 2018, në Frankfurt të Gjermanisë, Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë prezantoi librat e drejtorit të Institutit të Trashigimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve në Maqedoni, studiuesit të historisë, prof. dr. Skender Asani.

Lexo më shumë »

NJOFTIM: Konferenca “Skënderbeu në 550-vjetorin e vdekjes”

Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes së heroit kombëtar Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, , Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në bashkëpunim me Komisionin Ndërministror për Vitin Mbarëkombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, Institutin e Historisë “Ali Hadri”, Akademinë e Studimeve Albanologjike – Tiranë, Institutin e Historisë – Tiranë, organzojnë konferencë shkencore …

Lexo më shumë »

NJOFTIM: Ekspozita fotografike “Unë jam SHQIPTAR”

Ekspozita fotografike kushtuar diasporës shqiptare ndër shekuj “Unë jam SHQIPTAR”. Organizuar nga Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë, Galeria Kombëtare e Maqedonisë dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni.   Më 15.10.2018 (e hënë), ora 19:00, Vendi: Galeria nacionale – Qendra multimediale ”Stacioni i vogël”,  Shkup Rr. …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi me Bibliotekën “Shën Klimenti i Ohrit”

Shkup, 28.9.2018 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup dhe Biblioteka Nacionale dhe Universitare “Shën Klimenti i Ohrit” – Shkup, lidhën marrëveshje bashkëpunimi. Marrëveshja u nënshkrua nga drejtori i Institutit, dr.Skender Asani dhe drejtoresha e Bibliotekës, dr.Senka Naumovska. Kjo marrëveshje parasheh bashkëpunim të ndërsjellë në …

Lexo më shumë »