Headlines

ITSHKSH thellon bashkëpunimin me Aleancën Franceze në Tetovë

Shkup, 15 tetor – Sot Institutin e Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve në Shkup, e vizitoi drejtori i Aleancës Franceze në Tetovë, z. Stephane Aucante (Stefan Okant), i cili u prit nga drejtori i Institutit, Prof. Dr. Skender Asani, me bashkëpunëtorët e tij, Sefer Tahiri- sekretari shkencor i institutit, …

Lexo më shumë »

Ambasadori italian Silvestri, mirëpriti drejtorin Asani (Al, Mk)

Ambasadori italian Silvestri, mirëpriti drejtorin Asani Shkup, 6.10.2021 – Në vazhdimin e aktiviteteve dhe takimeve me korin diplomatik dhe shtetëror, drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, në Ambasadën e Italisë në Shkup u prit nga ambasadori Andrea Silvestri. Me këtë rast, Asani ia prezantoi ambasadorit punën shkencore të Institutit, që me …

Lexo më shumë »

NË ITSHKSH U PROMOVUA ROMANI “UDHËKRYQI” I SHKRIMTARIT RAMADAN REXHEPI

Shkrimtari Ramadan Rexhepi tha se libri që po ua vëmë në dorë sot ishte i ndaluar të shkruhej dikur. Këtë liber s’duhej ta lexonin shqiptarët. Jam fort i lumtur që sot, shqiptarët e rinj mund të lexojnë mbi të shkuarën e tyre për pa i burgosur e keqtrajtuar njeri, u …

Lexo më shumë »

ITSHKSH DHE AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE, ME NJË STRATEGJI TË RE BASHKËPUNIMI

Shkup, 28 shtator – Sot në ITSHKSH u realizua një takim pune me përfaqësuesit e Akademisë së Studimeve Albanologjike nga Tirana, udhëhequr nga drejtorët dr. Skender Asani dhe Dr. Luan Përzhita. Ky takim pune u realizua në kuadër të bashkëpunimit institucional, i cili tash e tutje do të vendoset në …

Lexo më shumë »