Aktuale

Telegram urimi me rastin e festës së Bajramit

DREJTUAR: -Bashkësisë Fetare Islame në RMV -Hfz. Shaqir ef. Fetahu – Reisul Ulema   Telegram urimi   I nderuari kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në RMV. Më lejoni që në emër të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, t’Ju uroj juve dhe gjithë besimtarëve të fesë islame, …

Lexo më shumë »

Ambasadori i Izraelit Dan Orian, viziton ITShKSh-në / Израелскиот Амбасадор Дан Оријан во посета на ИДКНА

Ambasadori i Izraelit Dan Orian, viziton ITShKSh-në Shkup, 19.7.2021 – Gati një vit pas fillimit të pandemisë, patëm mundësinë të takoheshim me ambasadorin izraelit Dan Orian dhe konsullin e nderit të shtetit të Izraelit z. Gradimir Shumkovskit. Dje në ambientet e  ITShKSh-së, drejtori i Institutit z. Skender Asani dhe ekipi …

Lexo më shumë »

Arkeologu Sali Islami në projektin e Kalasë së Prizrenit

Shkup/Prizren, 16.7.2021 – Gjatë muajve korrik dhe gusht të këtij viti, arkeologu i Departamentit të Kulturës Materiale në ITShKSh – Shkup, Sali Islami, është angazhuar profesionalisht në projektin e Kalasë së Prizrenit. Saliu është pjesë e ekipit të arkeologut dr. Shafi Gashi, në këtë projekt të Institutit Arkeologjik të Kosovës …

Lexo më shumë »

Deklarata e Pavarësisë amerikane, thelbi i demokracisë

Deklarata e Pavarësisë e nënshkruar më 4 korrik të vitit 1776, është një nga dokumentet më të rëndësishme në historinë e Shteteve të Bashkuara. Kjo Deklaratë përmbante thelbin e idesë mbi lirinë amerikane dhe mbi të drejtat e natyrshme që kanë njerëzit. Duke uruar 4 korrikun, festën kombëtare të SHBA-së, …

Lexo më shumë »