Letër ngushëllimi pas ndarjes nga jeta të prof. dr. Xhevat Gega

Xhevat-Gega

Letër ngushëllimi

Sot me pikëllim morëm lajmin se ndërroi jetë veprimtari i dalluar arsimit, shkencës dhe kulturës shqiptare, prof. dr. Xhevat Gega.

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, shprehë ngushëllimet më të sinqerta familjes, miqve, studentëve dhe bashkëpunëtorëve të profesor Xhevat Gegës, këtij personaliteti të spikatur të historisë, kulturës dhe letërsisë shqiptare.

Mbetet i paharruar kontributi i tij në më shumë sfera të veprimtarisë, e në veçanti puna me  plotë përkushtim si profesor i letërsisë shqiptare në Universitetin e Shkupit, autor i shumë punimeve shkencore në këtë lëmin e albanologjisë, dhe si njeri i publicistikës dhe gazetarisë shqiptare, për disa vite duke qenë edhe në krye të gazetës “Flaka e Vëllazërimit”.

 

Me nderime,

Shkup,                                                                         Drejtori i ITSHKSH-së

23.10.2017                                                                     Dr. Skender Asani

 

Shikoni gjithashtu

Drejtori i ITSHKSH Asani u prit nga kryetarja e Komisionit parlamentar për Arsim, Vasilevska

Bashkëpunimi ynë si ITSHKSH me Parlamentin e Maqedonisë së Veriut ka qenë pjesë e frymës …