Koordinatori amerikan i programeve Alumni, vizitoi Institutin

Shkup, 12.11.2019 – Sot Institutin tonë e vizitoi një delegacion nga SHBA-ja, i prirë nga koordinatori i programeve Alumni pranë Departamentit të Shtetit Amerikan, Matthew Bikoff. Ai u interesua rreth aktiviteteve të ITSHKSH-së dhe në veçanti rreth funksionimit të Departamentit për Edukimin dhe Studimin e Holokaustit. Me këtë rast, ai vizitoi edhe ekspozitën e hapur në Institut “Rrugëve së të drejtëve”, që flet për rastet e shpëtimit të hebrenjve nga shqiptarët gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, e falënderoi mikun amerikan për vizitën dhe interesimin e treguar për punën e Institutit. Ai njëkohësisht e njoftoi z.Bikoff rreth aktiviteteve të radhës të Institutit, që janë në funksion të kultivimit të miqësisë shqiptare-amerikane.

Më 22 Nëntor 2019, bashkë me shënimin e Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe, do të shënohet edhe 12-vjetori i themelimit të ITSHKSH-së, me ç’rast do të hapet ekspozita e përhershme për nderë të ish-presidentit amerikan Wilson, dhe do të promovohet pulla postare për nderë të figurës së Tij.

 

Shikoni gjithashtu

PRESIDENTJA OSMANI BASHKË ME DREJTORIN E ITSHKSH, SKENDER ASANI, MBOLLËN BREDHIN E NËNË TEREZËS

“Bredhi dedikuar Nënë Tereze simbolizon lidhjen mes njerëzve, popujve e vendeve. Shembulli i saj në …