Konferencë për sfidat e trashëgimisë kulturore në Maqedoni

1111Shkup, 30.09.2014 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, i zhvilloi punimet konferenca shkencore: “Sfidat e trashëgimisë kulturore në Maqedoni”. Konferencën e shpalli të hapur drejtori Dr. Skender Asani, i cili theksoi se detyrë parësore e institucioneve të këtilla shkencore, është ruajtja dhe valorizimi i trashëgimisë tonë kulturore. “Përmes këtyre tubimeve shkencore, po dëshmohet se studiuesit tanë dhe vetë ky institucion, është etabluar si institucion i mirëfilltë shkencor, i cili edhe në të ardhmen do të vazhdojë të realizojë projekte të tilla në vend dhe jashtë”, theksoi Asani.

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës i RM-së, Behixhudin Shehapi, tha se përparimi i kulturave i të gjitha bashkësive që jetojnë në Maqedoni mbetet imperativi ynë, nga fakti se të gjithë së bashku japim kontribut të paçmueshëm ndaj thesarit të pasur kulturor, me të cilin njihet vendi ynë në mbarë botën. “Trashëgimia e gjithëmbarshme e palëkundshme kulturore në RM paraqet një bazë e mirë për përparimin e karakterit multikulturor të përditshmërisë dhe rrethimit tonë, si dhe luajtjen e rolit të rëndësishëm për kapërcimin e zbrazëtirave mes njerëzve”, theksoi Shehapi.

Më tej, në dy sesionet e konferencës, u paraqitën 19 kumtesa, konkretisht: Fatmir Sulejmani: “Trashëgimia e margjinalizuar kulturore”; Naim Halimi: “Trashëgimia kulturore e shqiptarëve në Maqedoni, pasuri e rajonit dhe Evropës”; Mixhait Pollozhani: “Mendimi kritik dhe vetëdijesimi mbi trashëgiminë kulturore”; Skender Asani: “Trashëgimia islame midis dy luftërave botërore-mbrojtja dhe ruajtja e saj”; Qemal Murati: “Gjuha është një trashëgimi”; Zeqirja Neziri: “Mbijetoja të eposit heroik shqiptar në Maqedoni (në shembullin e lahutarit Kadri Zymeri)”; Hamit Xhaferi: “Ekzistenca dhe shfaqja e parimit të zbukurimit në ciklin e këngëve të kreshnikëve në trevën e Kërçovës”; Nebi Dervishi: “Muzeu i Etnokulturës në Livadhi të Strugës”; Sevdail Demiri: “Shtypi shqiptar në Maqedoni, si trashëgimi kulturore”; Bukurije Mustafa: “Lojërat popullore -një trashëgimi e harruar”: Izaim Murtezani: “Karnavali i Bozovcës (mes zhdukjes dhe institucionalizimit të tij)”; Bexhet Asani: “Një mbishkrim i lashtë në unazë”; Afrim Rexhepi: “Estetika e iso polifonisë”;  Hidajete Azizi: “Identiteti kombëtar dhe fetar në procesin e emërvënies”; Rini Useini: “Mbi kujtesën apo ngulmin – manifestimi i sotëm i veshjes popullore”;  Afet Jashari: ‘’Pehlivanllëku si vlerë e  trashëgimisë kulturore në Maqedoni”;  Arlind Farizi: “Kontributi i letërsisë për ruajtjen e trashëgimisë – simboli mitik i gjarprit te ‘Lulet e ftohta të marsit’ të Ismail Kadaresë”; dhe Sefer Tahiri: “Projekti ‘Shkupi 2014’ midis politikës dhe kulturës”.

Në fund, koordinatori i konferencës, Sefer Tahiri, në rezymenë e tij tha se: “Duke evidentuar se llojet e ndryshme të trashëgimisë janë të cenuara seriozisht, kërkojmë që të gjitha institucionet e shtetit në bazë të rregullativës normative-juridike, të përkujdesen dhe të kenë qasje më serioze ndaj etnokulturës shqiptare, me qëllim që trashëgimia kulturore kombëtare të ruhet në gjendjen e saj burimore. Shteti ka për detyrë të mbrojë trashëgiminë kulturore në të gjithë territorin e tij, pa marrë parasysh ngjyrimin e saj etnik”.

Të gjitha punimet e kësaj konference do të botohen në një nga numrat e ardhshëm të revistës “Scupi.” /www.itsh.edu.mk/

222

——————————————————————————————————————————-

Shikoni gjithashtu

NJË LIBER MONOGRAFIK QË SHËRBEN SI URË KOMUNKIMI ME GJENERATAT E ARDHSHME

Nga Prof. Dr. Skender ASANI Libri që po promovojmë sot në Kërçovë është lidhja më …

362 comments

 1. Pingback: آموزش زبان انگلیسی

 2. Pingback: دانلود آهنگ جدید

 3. Pingback: ثبت آگهی استخدامی

 4. Pingback: home. and auto insurance quotes

 5. Pingback: inflation guard endorsement

 6. Pingback: Pokerqq

 7. Pingback: Simple Burger Recipe

 8. Pingback: Dentysta zgierz

 9. Pingback: review 2018 dentist los angeles

 10. Pingback: getting a patent

 11. Pingback: best press release distribution

 12. Pingback: press release distribution

 13. Pingback: spacemov movies

 14. Pingback: gomovies

 15. Pingback: SEO tips 2019

 16. Pingback: jasa basmi rayap

 17. Pingback: Chicago Escorts

 18. Pingback: Hiring DC Escorts

 19. Pingback: DC Escorts

 20. Pingback: geico auto insurance quote

 21. Pingback: lego giá rẻ

 22. Pingback: du lịch nha trang

 23. Pingback: InventHelp Company Headquarters

 24. Pingback: InventHelp Invention News

 25. Pingback: InventHelp Product Development

 26. Pingback: inventhelp phone number

 27. Pingback: https://www.darmowe-zdjecia.org

 28. Pingback: esurance life insurance

 29. Pingback: Geico insurance quote

 30. Pingback: geico auto insurance

 31. Pingback: dc-dc converter factory

 32. Pingback: forums

 33. Pingback: Berita Terkini

 34. Pingback: State Farm quotes

 35. Pingback: State Farm quote

 36. Pingback: costco insurance quotes

 37. Pingback: costco insurance quote

 38. Pingback: home insurance quotes

 39. Pingback: home s insurance

 40. Pingback: Low cost insurance

 41. Pingback: The general quotes

 42. Pingback: photo lock apps for iphone

 43. Pingback: love dolls

 44. Pingback: speedy cash loans

 45. Pingback: xe nâng heli

 46. Pingback: xe nang trung quoc

 47. Pingback: آهنگ شاد کودکانه رایگان

 48. Pingback: droktredurza

 49. Pingback: cara cek resi lazada 2019

 50. Pingback: best lawn care

 51. Pingback: ratuqq

 52. Pingback: bola

 53. Pingback: daftar aduq

 54. Pingback: làm bằng đại học có hồ sơ gốc

 55. Pingback: backstreet boys dna tour

 56. Pingback: online casino schweiz legal

 57. Pingback: new invention ideas

 58. Pingback: inventhelp innovation

 59. Pingback: big profit

 60. Pingback: bioskop hari ini

 61. Pingback: buddha statue

 62. Pingback: odpady org

 63. Pingback: https://wsiglobalwebdesigns.com/

 64. Pingback: Misy Nagrobkowe

 65. Pingback: incaltaminte dama

 66. Pingback: Geico auto insurance

 67. Pingback: نمایندگی سوپرمیکرو

 68. Pingback: پوکه معدنی

 69. Pingback: dự án sài đồng lotus

 70. Pingback: ogłoszenia usługi informatyczne Łódź

 71. Pingback: site

 72. Pingback: geico car insurance

 73. Pingback: Odzyskiwanie danych wideo Łódź

 74. Pingback: Odzyskiwanie danych z telefonu po przywróceniu ustawień fabrycznych Łódź

 75. Pingback: Computer Repair in Clermont FL

 76. Pingback: InventHelp Success Stories

 77. Pingback: InventHelp Inventor Service

 78. Pingback: tech

 79. Pingback: 24 hours

 80. Pingback: Earn $2000+ Monthly Autopilot Systems

 81. Pingback: Antywirusy dla szkół

 82. Pingback: Make Money On Autopilot

 83. Pingback: New Unique Weight Loss Method

 84. Pingback: couples counseling retreats

 85. Pingback: Facebook Bot Auto Post Like Comment

 86. Pingback: Get Slim in 7 Days

 87. Pingback: Dominoqq

 88. Pingback: Odzyskanie danych z dysku

 89. Pingback: entry level jobs

 90. Pingback: www esurance com home

 91. Pingback: Progressive auto

 92. Pingback: kiss concert tickets

 93. Pingback: Istanbul escorts

 94. Pingback: ‌سبز مشاور

 95. Pingback: auto and homeowners insurance

 96. Pingback: really cheap auto insurance

 97. Pingback: Agen Bola Terpercaya

 98. Pingback: AIIMS Jodhpur DEO

 99. Pingback: dominoqq

 100. Pingback: InventHelp Pittsburgh Headquarters

 101. Pingback: invention idea

 102. Pingback: new product ideas

 103. Pingback: how to patent your idea

 104. Pingback: inventhelp headquarters

 105. Pingback: InventHelp Success

 106. Pingback: InventHelp Phone Number

 107. Pingback: blugi

 108. Pingback: how to make an invoice for a donation

 109. Pingback: Instagram Auto Views

 110. Pingback: Free Instagram Liker

 111. Pingback: https://depart.pl

 112. Pingback: PODATKI

 113. Pingback: Największy stadion

 114. Pingback: مؤسسه حقوقی

 115. Pingback: bague solitaire diamant

 116. Pingback: marriage counseling retreat indiana

 117. Pingback: the wheels on the bus

 118. Pingback: thien ha bet

 119. Pingback: Social Network

 120. Pingback: تور اروپا

 121. Pingback: dịch vụ chuyển nhà

 122. Pingback: Acciones Banco Popular

 123. Pingback: حسابداری شخصی قیاس

 124. Pingback: San Diego Upholstery Cleaning

 125. Pingback: Moving Company San Diego

 126. Pingback: CBD edibles

 127. Pingback: space mov

 128. Pingback: poor credit loan

 129. Pingback: Long Distance Moving San Diego

 130. Pingback: profit

 131. Pingback: solitaire diamant

 132. Pingback: my website

 133. Pingback: Soft Play Hire

 134. Pingback: https://thietbinhabeproyal.com/bep-tu

 135. Pingback: Web Development

 136. Pingback: Pure Research Chemicals

 137. Pingback: casas cueva rurales

 138. Pingback: how to get a patent for an idea

 139. Pingback: review for InventHelp

 140. Pingback: ideas inventions

 141. Pingback: how to patent ideas

 142. Pingback: odlotowakuchnia pl

 143. Pingback: https://www.krugerkinderhuis.co.za/

 144. Pingback: http://lk21ganool.com

 145. Pingback: sell puppies

 146. Pingback: Carpet steam cleaning

 147. Pingback: đồng hồ citizen quartz

 148. Pingback: red light therapy

 149. Pingback: quickbooks technical support

 150. Pingback: magento 2 custom options

 151. Pingback: top google trends

 152. Pingback: barn conversions

 153. Pingback: online marketing

 154. Pingback: paving Norfolk

 155. Pingback: https://www.resinbounddriveways.net

 156. Pingback: Limo Services in New Fairfield CT

 157. Pingback: Blog besuchen ...

 158. Pingback: where can i sell my ebook

 159. Pingback: Instagram Free Comments

 160. Pingback: swedish online

 161. Pingback: resin bound samples

 162. Pingback: modulator

 163. Pingback: aa abogados

 164. Pingback: chatinum

 165. Pingback: Summer Camp in Miami

 166. Pingback: custom stage rental in miami

 167. Pingback: get the facts

 168. Pingback: for

 169. Pingback: Tăng cường sinh lý nam những điều cần biết

 170. Pingback: InventHelp TV Commercials

 171. Pingback: file a patent

 172. Pingback: how to pitch an idea to a company

 173. Pingback: InventHelp Caveman Commercials

 174. Pingback: Paid Instagram Followers

 175. Pingback: taxi

 176. Pingback: دانلود کاتالوگ لایه باز

 177. Pingback: Live

 178. Pingback: Live Boxing Stream

 179. Pingback: کرایه تاکسی از فرودگاه امام به مهرآباد

 180. Pingback: osijek hajduk stream

 181. Pingback: Navigate Here

 182. Pingback: livemotgp.stream

 183. Pingback: free ufc stream

 184. Pingback: Elastomeric insulation

 185. Pingback: Watch MLB

 186. Pingback: nbastream.io

 187. Pingback: Peptide kaufen Deutschland

 188. Pingback: NFL Stream

 189. Pingback: Buy HGH UK

 190. Pingback: nhlstreams reddit

 191. Pingback: Acheter pilules de sante sexuelle en ligne France

 192. Pingback: Check This Link Right Here Now

 193. Pingback: Acquistare peptidi

 194. Pingback: soccer-live.stream

 195. Pingback: Melanotan 2 online kaufen

 196. Pingback: https://www.strikeout.co/

 197. Pingback: Buy Melanotan 2 online UK

 198. Pingback: https://www.strikeout.nu/

 199. Pingback: Comprar Melanotan 2

 200. Pingback: nfl streaming

 201. Pingback: www.vipbox.live

 202. Pingback: football

 203. Pingback: My Site

 204. Pingback: vipleague.lc

 205. Pingback: Football

 206. Pingback: VIP Stand

 207. Pingback: Washington Redskins Stream

 208. Pingback: ZWROT PODATKU Z NORWEGII KRAKÓW

 209. Pingback: esurance auto

 210. Pingback: http://usuwanie-zmarszczek-peeling.pl

 211. Pingback: Rental software

 212. Pingback: huawei Replacement Parts

 213. Pingback: huawei freebuds review

 214. Pingback: Christopher Condon Newport Beach

 215. Pingback: hier klicken ...

 216. Pingback: fur mehr Infos hier klicken ...

 217. Pingback: Hilfe

 218. Pingback: alles weitere finden Sie hier

 219. Pingback: alles weitere hier

 220. Pingback: den Artikel finden Sie hier

 221. Pingback: hier weiterlesen ...

 222. Pingback: fur mehr Infos hier klicken

 223. Pingback: News lesen

 224. Pingback: web url

 225. Pingback: Mode

 226. Pingback: Regal

 227. Pingback: lesen Sie den ganzen Beitrag

 228. Pingback: hier geht's weiter

 229. Pingback: alles weitere finden Sie hier ...

 230. Pingback: hier klicken

 231. Pingback: alles weitere finden Sie hier

 232. Pingback: weitere Infos ...

 233. Pingback: hier weiterlesen ...

 234. Pingback: autolikes

 235. Pingback: toxic gas detector

 236. Pingback: buy cannabis bulk

 237. Pingback: fur mehr Infos hier klicken

 238. Pingback: Pella Replacement Doors

 239. Pingback: brainstorming invention ideas

 240. Pingback: can i patent an idea

 241. Pingback: inventhelp phone number

 242. Pingback: luchthavenvervoer antwerpen

 243. Pingback: espanolseguros.com

 244. Pingback: Miami

 245. Pingback: specsavers home visit

 246. Pingback: erie auto insurance quote

 247. Pingback: چیلرهای کوچک

 248. Pingback: Bundaberg photography

 249. Pingback: extension

 250. Pingback: Sibutramine Kaufen

 251. Pingback: glass Repair Florida

 252. Pingback: Trenbolone Enanthate kaufen

 253. Pingback: ipad pro repair dubai

 254. Pingback: Samuel Rad Financial Advisor

 255. Pingback: additional resources

 256. Pingback: employment lawyers

 257. Pingback: Locksmith Near me

 258. Pingback: abogados familia zaragoza

 259. Pingback: get well gifts

 260. Pingback: Carpinteria de aluminio en valencia

 261. Pingback: abogados en Zaragoza

 262. Pingback: 카지노사이트추천

 263. Pingback: 안전한놀이터추천

 264. Pingback: Health Topics

 265. Pingback: taras shevchenko üniversitesi

 266. Pingback: ukrayna üniversite fiyatlarý

 267. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 268. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 269. Pingback: ukrayna Eðitim Danýþmanlýðý

 270. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 271. Pingback: ukraynadaki üniversiteler

 272. Pingback: ukraynada üniversite

 273. Pingback: ukraynada eðitim ücretleri

 274. Pingback: ukraynada eðitim denklik

 275. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 276. Pingback: kharkiv politeknik üniversitesi

 277. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 278. Pingback: üniversitesi makedonya

 279. Pingback: kosova üniversiteleri

 280. Pingback: yurtdýþý eðitim

 281. Pingback: yurtdýþý üniversite

 282. Pingback: yurtdýþýnda master

 283. Pingback: yurtdýþýnda doktora

 284. Pingback: bulgaristan üniversitesi

 285. Pingback: yurtdýþýnda týp eðitimi

 286. Pingback: yurtdýþýnda mimarlýk

 287. Pingback: azerbaycanda eðitim

 288. Pingback: bosna üniversiteleri

 289. Pingback: üniversitesi saraybosna

 290. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 291. Pingback: kiev týp üniversitesi

 292. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 293. Pingback: kiev havacýlýk üniversitesi

 294. Pingback: kiev ulusal havacýlýk üniversitesi

 295. Pingback: karazin üniversitesi

 296. Pingback: Ukrayna Üniversitesi

 297. Pingback: belarus üniversiteleri

 298. Pingback: stem nedir

 299. Pingback: yurtdýþýnda uzaktan eðitim

 300. Pingback: odessa denizcilik akademisi

 301. Pingback: odessa ulusal denizcilik akademisi

 302. Pingback: ucuz evler

 303. Pingback: yök yurtdışı yüksek lisans bursu

 304. Pingback: yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler

 305. Pingback: Earn 300K Satoshi NO Deposit

 306. Pingback: How to earn gold in Ikov

 307. Pingback: 안전놀이터

 308. Pingback: convert money online

 309. Pingback: Link Alternatif BandarQQ

 310. Pingback: motel 6 boise

 311. Pingback: motel 6 orangeburg

 312. Pingback: artificial intelligence training in pune

 313. Pingback: Dragonheart

 314. Pingback: beauty parlour near me

 315. Pingback: indobola

 316. Pingback: 먹튀검증

 317. Pingback: hype

 318. Pingback: hotel murah kuala lumpur

 319. Pingback: ansiedad patologica

 320. Pingback: depresion

 321. Pingback: Canal de Youtube Diculgadores del Misterio

 322. Pingback: hospital cartoon images

 323. Pingback: Reverse Mortgage 2020

 324. Pingback: black and white polka dot bathing suit

 325. Pingback: Ovalpools

 326. Pingback: Welpenerziehung Kornwestheim

 327. Pingback: Secure Paper Help

 328. Pingback: info about reverse mortgage

 329. Pingback: Crack3d4you

 330. Pingback: tomacorrientes gfci

 331. Pingback: njtdfgadulo

 332. Pingback: admission essay help

 333. Pingback: help essays

 334. Pingback: dissertation writing service

 335. Pingback: mba essay service

 336. Pingback: academic custom essays

 337. Pingback: proquest thesis search

 338. Pingback: someone to write my paper for me

 339. Pingback: help with a research paper

 340. Pingback: canadian pharmacy cialis

 341. Pingback: female viagra

 342. Pingback: legit online pharmacy

 343. Pingback: reputable canadian mail order pharmacies

 344. Pingback: canadapharmacy

 345. Pingback: viagra

 346. Pingback: viagra vs cialis vs levitra reviews

 347. Pingback: cheap cialis prices

 348. Pingback: cialis best price

 349. Pingback: cialis with dapoxetine

 350. Pingback: viagra next day us delivery

 351. Pingback: 36 hour cialis

 352. Pingback: cialis hap fiyat

 353. Pingback: essay writing help

 354. Pingback: best dissertations

 355. Pingback: best essay writers review

 356. Pingback: dissertation assistance service

 357. Pingback: european cialis

 358. Pingback: cialis deliver next day

 359. Pingback: atorvastatin 40 mg side effects

 360. Pingback: does fluoxetine get you high

 361. Pingback: escitalopram bupropion combination

 362. Pingback: goat wormer ivermectin

Leave a Reply