I pakategorizuar

ITSHKSH PJESË E BASHKËPUNIMIT ALBANOLOGJIK NË TREKËNDSHIN TIRANË-SHKUP-PRISHTINË

Tiranë 22 prill – Pas disa takimeve e konsultave, sot në Tiranë u nënshkrua Marrëveshja e bashkëpunimit në mes të ITSHKSH, përfaqësuar nga drejtori, Prof.dr. Skender Asani dhe Akademisë së Studimeve Albanologjike, përfaqësuar nga Prof.dr. Luan Përzhita. Kësaj marrëveshjeje pritet t’i bashkangjitet edhe Instituti Albanologjik i Prishtinës. Qëllimi i kësaj …

Lexo më shumë »

Kryeministri Kurti, nderime për shenjtoren Nëna Tereze

Prishtinë, 26.08.2021 – Pas Shkupit vazhdoi në Prishtinë ceremonia e nderimit të emrit dhe veprës së Shenjtores sonë – Nëna Tereze, me rastin e 111-vjetorit të lindjes së saj. “Ishim të nderuar që neve si ITSHKSH na u bashkëngjit në këtë ceremoni solemne edhe kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin …

Lexo më shumë »

Ambasadori francez Cyrrile Baumgartner vizitoi Institutin /MK / EN

Shkup, 4 dhjetor – Të enjten pasdite Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup e nderoi me vizitën e tij, Shkëlqesia e Tij, z. Cyrille Baumgartner, ambasador i porsaemëruar i Francës në Maqedoninë e Veriut, i shoqëruar nga këshilltari i parë, njëkohësisht zëvendësambasador, z. Stanislas Mrozek, si …

Lexo më shumë »

U realizua me sukses konferenca shkencore “Gjuha dhe shkolla shqipe në Maqedoninë e Veriut”

Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup u realizua konferenca shkencore me titull “Gjuha dhe shkolla shqipe në Maqedoninë e Veriut”, që kishte për synim të bëjë një skanim të gjendjes gjuhësore të shqipes standarde në shkollën shqipe në vendin tonë dhe të ndihmojë në …

Lexo më shumë »