Headlines

AA Vision në Nju Jork: Ekspozita për Shën Terezën (VIDEO)

Me 07 shtator 2016 në ambientet e Konsullatës së Përgjithshme të Kosovës në Nju Jork, u organizua ekspozita për Shën Terezen. Organizimi dhe kompletimi i këtyre hulumtimeve u bë nga Instituti për Trashëgimi Kulturore e Shpirtërore të Shqiptarëve me seli në Shkup, i cili udhëhiqet nga historiani prof. dr. Skender …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e festës së Kurban Bajramit

DREJTUAR: Bashkësisë Fetare Islame në RM H.Sulejman ef. Rexhepi – Reisul Ulema   Telegram urimi   I nderuari kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në RM. Më lejoni që në emër të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, t’Ju uroj juve dhe gjithë besimtarëve myslimanë, festën e …

Lexo më shumë »

Shenjtorja shqiptare nga Shkupi, vlerë universale

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, shprehë urimet më të sinqerta me rastin e shenjtërimit të shqiptares nga Shkupi, Nënë Tereza. Pa dyshim, duke qenjë një vlerë universale e mbarë njerëzimit, tanimë Tereza e Shenjtë, radhitet ndër emrat më të mëdhenjë të botës, duke e nderuar …

Lexo më shumë »

U hap ekspozita “Shenjtorja nga Shkupi – korrespondenca”

Shkup, 26. 8. 2016 – Sot në Shkup, pikërisht në vendlindjen e saj, në mënyrë dinjitoze u shënua ditëlindja e shkupjanes shqiptare, Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza. Fillimisht, në vendin ku ka qenë shtëpia e saj, në sheshin e Shkupit, u vunë kurora lulesh të freskëta nga disa delegacione, si …

Lexo më shumë »