Headlines

Në Shkup dhe Prishtinë, shënohet ditëlindja e Shën Terezës

107 vjetori i lindjes së nobelistes shqiptare nga Shkupi, Shën Tereza, u shënua sot në Shkup dhe Prishtinë. Paradite u vunë kurora lulesh te pllaka përkujtimore – në vendin ku ka qenë shtëpia e lindjes së Gonxhe Bojaxhiut, në Sheshin e Shkupit. Kurse, pasdite në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër …

Lexo më shumë »

Njoftim – 107 vjetori i lindjes së Gonxhe Bojaxhiu – Shën Tereza

Me rastin e 107 vjetorit të lindjes së nobelistes shqiptare nga Shkupi, Shën Tereza, do të mbahen disa aktivitete në Shkup dhe Prishtinë. Më 26 gusht 2017 (e shtunë), prej ora 10:00, do të vihen kurora lulesh te pllaka përkujtimore – në vendin ku ka qenë shtëpia e lindjes së …

Lexo më shumë »

ITSHKSH: Nuk mund të jemi pjesë e pazareve politike!

REAGIM  Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me keqardhje reagon ndaj informacioneve të publikuara sot në media, në të cilat thuhet se drejtimi i këtij institucioni është pjesë e ndarjes së posteve qeveritare, dhe se gjoja posti i drejtorit do t’i takojë LR- PDSH-së. Instituti kërkon …

Lexo më shumë »

Në 2017-tën, rreth 30 botime të Institutit me logon e 10-vjetorit

Shkup, korrik 2017 – Me dy vëllimet e reja të edicionit “Scupi”, filloi botimi i një cikli prej rreth 30 botimeve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me logon e 10-vjetorit. Bëhet fjalë për libra shkencorë të fushës së historisë, gjuhësisë, letërsisë, etnologjisë, revista e …

Lexo më shumë »