Headlines

Masar Kodra – figurë e shquar e historiografisë shqiptare

Shkup, 15.9.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqata e Historianëve Shqiptarë në Maqedoni, sot shënuan 85 vjetorin e lindjes së prof. dr. Masar Kodra. Me këtë rast, në objektin e Institutit u hap ekspozita me dokumente e fotografi kushtuar jetës dhe veprës së …

Lexo më shumë »

Konferencë shkencore kushtuar prof.dr. Masar Kodra

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqata e Historianëve Shqiptarë në Maqedoni, organizojnë konferencën shkencore me temë “PROF. DR. MASAR KODRA – FIGURË E SHQUAR E HISTORIOGRAFISË SHQIPTARE (1932 – 2003)”, me rastin e 85 vjetorit të lindjes. Aktivitetet mbahen më 15.9.2017 (e premte):   …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e festës së Kurban Bajramit

 DREJTUAR: Bashkësisë Fetare Islame në RM Reisul Ulema, h.Sulejman ef. Rexhepi     TELEGRAM URIMI     I nderuari kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë, ef.Rexhepi. Më lejoni që në emër të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, t’Ju uroj juve dhe gjithë besimtarëve të …

Lexo më shumë »

Zëvendësministri Ganiu, takim me përfaqësuesit e ITSHKSH-së

Shkup, 30.08.2017 – Sot zëvendësministri i Arsimit dhe Shkencës, dr.Visar Ganiu, e priti drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, dr.Skender Asani. Në takim u bisedua për ecurinë e punës së suksesshme të Institutit të vetëm shqiptar në Maqedoni, të këtij profili publik-shkencor, e në veçanti …

Lexo më shumë »