Headlines

Libri dhe ekspozita “Rrugëtimi”, u promovua në Prishtinë dhe Shkup

Prishtinë/Shkup, 9 nëntor 2017 – Në përkujtim të 79 vjetorit të Natës së Kristaltë, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe Shoqata “Acta Non Verba” – Shkup, në Prishtinë dhe Shkup promovuan librin dhe ekspozitën dokumentare “Rrugëtimi”, nga autorët Skender Asani dhe Albert Rama. Promovimi në Prishtinë u …

Lexo më shumë »

Në Shkup shënohet 500 vjetori i Reformacionit protestant

Shkup, 5-7 tetor 2017 – Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, për herë të parë u hap salla impozante (kupola), me konferencën shkencore ballkanike, që iu kushtua 500 vjetorit të Reformacionit protestant, organizuar nga  Instituti Ballkanik për Fe dhe Kulturë – Shkup, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve …

Lexo më shumë »

Ambasadori i Francës, vizitë në ITSHKSH-Shkup

Shkup, 5.10.2017 – Ambasadori i Francës në Republikën e Maqedonisë, Shkëlqesia e Tij, z.Kristian Timonie, i shoqëruar nga drejtori i Institutit Francez në Shkup,  z.Emanuel Rember, zhvilloi një vizitë punë në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ku u takua me drejtorin dhe punëtorët shkencor të …

Lexo më shumë »

ITSHKSH-Shkup, në “Takimet e Dom Mikelit” në Stubëll të Vitisë

Manifestimi tradicional kulturor, letrar e shkencor “Takimet e Dom Mikelit” do të mbahet më 23 shtator në Stubëll të Epërme të Vitisë. Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup, është pjesë e këtij organizimi të rëndësishëm, ndërsa drejtori dr.Skender Asani, do të paraqitet me temë për pesë …

Lexo më shumë »