Headlines

ITSHKSH, memorandum bashkëpunimi me Arkivin e Shqipërisë

15.12.2017 – Sot në Pogradec të Shqipërisë, me rastin e takimit të përbashkët punues mes Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe asaj të Shqipërisë, u nënshkrua edhe memorandumi i bashkëpunimi ndërmjet Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Republikës së …

Lexo më shumë »

Dr.Naim Alimi, laureat i Çmimit shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit”

Shkup, 8 dhjetor 2017 – Për nder të festës shtetërore “Shën Klimenti i Ohrit”, në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë sot është dorëzuar çmimi shtetëror me të njëjtin emër për vitin 2017, ku në mesin e laureatëve është edhe punëtori shkencor i Institutit tonë, historiani dr.Naim Alimi, në sferën e …

Lexo më shumë »

Presidenti shqiptar Meta hapë tribunën shkencore të ITSHKSH-së

Manastir, 21 nëntor 2017 – Me prezencën e kryetarit të Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, zëvendëskryeministrit Hazbi Lika, kryetares së Komunës së Manastirit, Natasha Petrovska, ambasadorëve, drejtuesve të instituteve albanologjike të Shkupit, Tiranës e Manastirit, dhe studiuesve të shumtë, sot në Manastir u hap tribuna shkencore kushtuar 109 vjetorit të …

Lexo më shumë »

Zëvendëskryeministri Lika uroi 10-vjetorin e punës së ITSHKSH-së

Shkup, 20 nëntor 2017 – Me rastin e shënimit të Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe dhe 10-vjetorin e themelimit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot Institutin e vizitoi zëvendëskryeministri Hazbi Lika, i shoqëruar nga sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës, Valmir Aziri dhe …

Lexo më shumë »