Headlines

Simpozium për lëvizjen prijatare për liri dhe pavarësi

Shkup, 25.1.2018 – Sot në Shkup i zhvilloi punimet simpoziumi shkencor me temë: “Lëvizja Popullore e Kosovës në vitet 1982-1984 dhe heronjtë Rexhep Mala, Nuhi Berisha, Bajram Bahtiri e Zija Shemsiu”. Simpoziumi u organizua nga Shoqëria „Lëvizja“, në bashkëpunim me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Shoqatën e …

Lexo më shumë »

ITSHKSH prezantoi punën 10-vjeçare

Shkup, 28.12.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot promovoi veprimtarinë botuese dhe hulumtuese shkencore për vitin 2017, dhe shënoi 10 vjetorin e themelimit. Drejtori i ITSHKSH-së, dr. Skender Asani, tha se në ecurinë e profilizimit të vetë, Instituti është sfiduar nga rrethanat e kohës …

Lexo më shumë »

Shotë Galica mbledh institutet albanologjike të Prishtinës dhe Shkupit

Instituti Albanologjik – Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, organizojnë konferencën shkencore me temë: “Veprimtaria atdhetare e Shotë Galicës”. Konferenca i zhvillon punimet në Prishtinë, më 21 dhjetor 2017. Këshilli organizues: Hysen Matoshi, Skënder Asani, Sala Ahmetaj, Xhavit Jashari, Xheladin Shala.   …

Lexo më shumë »

Konferencë shkencore për Xhemijetin dhe rezistencën e saj kundër kolonizimit

Shkup, 17.12.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup, në bashkëpunim me Shtëpinë Botuese “Logos-A” – Shkup, organizoi konferencën shkencore me temë “Organizata Xhemijeti dhe rezistenca e saj kundër kolonizimit”. Drejtori i Institutit, Skender Asani, tha se sot është dita kur e shënojmë përvjetorin e themelimit …

Lexo më shumë »