Headlines

Emri i Nënë Terezës, letërnjoftimi i çdo shqiptari në botë

Emri i Nënë Terezës është letërnjoftimi i çdo shqiptari në botë, pasi bota nuk njeh shqiptar tjetër më të famshëm se ajo. Kështu u tha sot në Prishtinë, në shënimin e 108-vjetorit të lindjes së Shën Terezës, ku është bërë edhe promovimi i librit “Familjet katolike shqiptare në Shkup” të …

Lexo më shumë »

Përkujtohet 108 vjetori i lindjes së Shën Terezës

Shkup, 26.8.2018 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, përkujtoi 108 vjetorin e lindjes së nënës së mirësisë, humanizmit dhe paqes në botë, Gonxhe Bojaxhiu – Shën Tereza. Me këtë rast, një delegacion i udhëhequr nga drejtori i Institutit, dr. Skender Asani, përfaqësues të ambasadës …

Lexo më shumë »

Dr. Skender Asani, rizgjidhet drejtor i ITSHKSH-së

Shkup, 24.8.2018 – Bazuar në kompetencat ligjore, Këshilli i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), sot më 24 gusht 2018, rizgjodhi Dr. Skender Asanin në pozitën e drejtorit të Institutit. Sipas raportit të komisionit, në konkursin e shpallur publik më 4 gusht të këtij viti, …

Lexo më shumë »

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, e vizitoi ITSHKSH-në

Shkup, 24.8.2018 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve ka qëndruar për vizitë ministri i Kulturës së Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, i cili është pritur nga drejtori i Institutit, Dr. Skënder Asani. Me këtë rast ministri Ademi e ka vlerësuar lart punën e Institutit të …

Lexo më shumë »