Headlines

Mbështetje votës PËR, në referendumin e 30 shtatorit

KOMUNIKATË Mbështetje votës PËR, në referendumin e 30 shtatorit   Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni, duke e vlerësuar momentin historik dhe rëndësinë që ka integrimi euro-atlantik i vendit tonë, u drejtohet të gjithë qytetarëve të vendit që të deklarohen pozitivisht në referendumin e 30 shtatorit, …

Lexo më shumë »

Shkup, promovohet libri dhe ekspozita për familjet katolike shqiptare

Shkup, 26.9.2018 – Sot e 90 vjet më parë, pikërisht më 26 shtator 1928, Gonxhe Bojaxhiu – Shën Tereza e ardhshme, u nis nga Shkupi në drejtim të Dublinit, që më pas të kalojë në Kalkutë të Indisë, duke ia kushtuar gjithë jetën e vetë njerëzve të vuajtur dhe nevojtarë. …

Lexo më shumë »

Në Tiranë promovohet libri dhe ekspozita për katolikët shqiptarë të Shkupit

Tiranë, 5 shtator 2018 – Me rastin e dyvjetorit të shenjtërimit të Gonxhe Bojaxhiut – Shën Tereza, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të shqiptarëve – Shkup  dhe Muzeu Historik Kombëtar -Tiranë, organizuan promovimin e librit “Familjet katolike shqiptare në Shkup” të autorëve Skënder Asani, Albert Ramaj dhe Natasha Didenko, …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, marrëveshje bashkëpunimi me Muzeun Historik Kombëtar

Tiranë, 4 shtator 2018- Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni, sot nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Muzeun Historik Kombëtar të Shqipërisë, me të cilën parashihen një sërë aktivitetesh të përbashkëta. Marrëveshja u nënshkrua në Tiranë nga drejtori i Institutit, dr.Skender Asani dhe drejtori i Muzeut, dr. Dorian …

Lexo më shumë »