Headlines

Punëtori shkencor i ITSHKSH-së, Sefer Tahiri, dekorohet me çmimin “13 Nëntori”

Shkup, 13.11.2018 – Me rastin e 74 vjetorit të çlirimit të Qytetit të Shkupit, në Filharmoninë e Maqedonisë u ndanë çmimet “13 Nëntori”, ndërsa fituesit e këtij viti u prezantuan nga kryetari i qytetit të Shkupit Petre Shilegov. Bashkëpunëtori i lartë shkencor nëi Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të …

Lexo më shumë »

Zaev: Së shpejti do të zgjidhet çështja e objektit të Institutit

Shkup, 7.11.2018 – Sot një delegacion i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, në përbërje dr. Skender Asani – drejtor, dr. Zeqirija Ibrahimi – sekretar shkencor, dr. Sefer Tahiri dhe mr. Nora Maliqi – punëtorë shkencor, realizuan një vizitë në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, ku u pritën …

Lexo më shumë »

Opinion, ASANI: BLLACA, HOLOKAUSTI SHQIPTAR

Opinion BLLACA, HOLOKAUSTI SHQIPTAR   Shkruan: Prof. dr. Skender ASANI   Në vitin 2019 do të jemi në 20-vjetorin e luftës së Kosovës! Viti 1999 mbahet mend edhe me sulmet e NATO-s, me krizën humanitare të civilëve dhe me krizën e refugjatëve, që kulminoi me shtatë ditët e qëndrimit në …

Lexo më shumë »

Seminari i Ballkanologjisë, përfundoi punimet me sukses

Shkup 23 tetor 2018, -Me promovimin e veprave përkushtimore për Vitin Mbarëkombëtar të Skënderbeut, i mbylli punimet edicioni i parë i Seminarit Ndërkombëtar të Ballkanologjik, organizuar nga Instituti i Trashigimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqipëtarëve në Maqedoni, në të cilin morrën pjesë një numër i madh studiuesish dhe hulumtuesish në …

Lexo më shumë »