Headlines

NJOFTIM: Ekspozita fotografike “Unë jam SHQIPTAR”

Ekspozita fotografike kushtuar diasporës shqiptare ndër shekuj “Unë jam SHQIPTAR”. Organizuar nga Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë, Galeria Kombëtare e Maqedonisë dhe Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni.   Më 15.10.2018 (e hënë), ora 19:00, Vendi: Galeria nacionale – Qendra multimediale ”Stacioni i vogël”,  Shkup Rr. …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi me Bibliotekën “Shën Klimenti i Ohrit”

Shkup, 28.9.2018 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup dhe Biblioteka Nacionale dhe Universitare “Shën Klimenti i Ohrit” – Shkup, lidhën marrëveshje bashkëpunimi. Marrëveshja u nënshkrua nga drejtori i Institutit, dr.Skender Asani dhe drejtoresha e Bibliotekës, dr.Senka Naumovska. Kjo marrëveshje parasheh bashkëpunim të ndërsjellë në …

Lexo më shumë »

Mbështetje votës PËR, në referendumin e 30 shtatorit

KOMUNIKATË Mbështetje votës PËR, në referendumin e 30 shtatorit   Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni, duke e vlerësuar momentin historik dhe rëndësinë që ka integrimi euro-atlantik i vendit tonë, u drejtohet të gjithë qytetarëve të vendit që të deklarohen pozitivisht në referendumin e 30 shtatorit, …

Lexo më shumë »

Shkup, promovohet libri dhe ekspozita për familjet katolike shqiptare

Shkup, 26.9.2018 – Sot e 90 vjet më parë, pikërisht më 26 shtator 1928, Gonxhe Bojaxhiu – Shën Tereza e ardhshme, u nis nga Shkupi në drejtim të Dublinit, që më pas të kalojë në Kalkutë të Indisë, duke ia kushtuar gjithë jetën e vetë njerëzve të vuajtur dhe nevojtarë. …

Lexo më shumë »