Headlines

Ambasadori hungarez përgëzoi hapjen e Departamentit për Holokaustin

Shkup, 21 mars 2019 – Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani dhe hulumntuesja shkencore Nora Maliqi, sot u pritën nga ambasadori i Hungarisë në Shkup, Laszlo Dux. Ambasadori përgëzoi përfaqësuesit e Institutit për hapjen e Departmentit për edukimin dhe studimin e Holokaustin brenda Institutit, dhe shprehu dëshirën për të thelluar bashkëpunimin …

Lexo më shumë »

ITSHKSH e themeloi Qendrën Përkujtimore të Eksodit „Bllacë 1999”

Shkup, 20.03.2019 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në prag të shënimit të 20-vjetorit të eksodit masiv të shqiptarëve nga Kosova drejt Maqedonisë, themeloi Qendrën Përkujtimore të Eksodit „Bllacë 1999” – Shkup. Ky subjekt i ri, i cili do të funksionojë në kuadër të Departamentit …

Lexo më shumë »

Sesion shkencor kushtuar prof. Remzi Nesimit

Lexo më shumë »

Ambasadori italian Carlo Romeo dhe prof. Marcello Pezzetti mbështesin ITSHKSH-në

Shkup, 15.3.2019 – Themelimi i departamentit të ri për edukimin dhe studimin e Holokausit në kuadër të ITSHKSH-së, ka zgjuar kureshtje dhe interesim te bota akademike dhe diplomacia evropiane. Në këtë kontekst ishte edhe takimi i drejtorit të Institutit, dr. Skender Asani dhe punëtores shkencore mr.Nora Maliqi, me prof. Marcello …

Lexo më shumë »