Headlines

Drejtori Asani e vizitoi Komitetin Amerikano-Hebraik në Nju-Jork

Nju Jork, 1.7.2019 – Gjatë qëndrimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, Dr. Skender Asani, e vizitoi edhe Komitetin Amerikano-Hebraik në Nju-Jork, ku u prit nga drejtori i Marrëdhënieve Ndërreligjioze dhe Ndërgrupore, Rabbi Noam E. Marans, nga drejtori i Marrëdhënieve …

Lexo më shumë »

U hap ekspozita për Wilsonin në Ambasadën e Kosovës në Washington

Washington DC, 28.6.2019 – Mbrëmë në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Uashington delegacioni nga Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria qëndroi në Ambasadën e Kosovës, ku e hapi ekspozitën dokumentare, i promovoi pullat postare me portretin e Wilsonit dhe librin “Albania” të Kristo Dakos. Në fillim të pranishmit i …

Lexo më shumë »

100-vjetori i Konferencës së Paqes në vendlindjen e Presidentin Wilson në Virginia

Staunton VA, 28.06.2019 – Sot në Muzeun dhe Bibliotekën Presidenciale, që është krijuar në shtëpinë ku ka lindur presidenti Woodrow Wilson në Staunton të Shtetit të Virginias në SHBA, u organizua një ngjarje mbresëlënëse dhe e rëndësishme për shqiptarët e mbarë botës. Një delegacion shqiptar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore …

Lexo më shumë »

U përkujtua 100-vjetori i Konferencës së Parisit dhe u përurua libri “Albania” i Kristo Dakos

Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup u përkujtua 100-vjetori i Konferencës së Parisit dhe kontributi i Presidentit Uillson për çështjen shqiptare dhe u bë promovimi i veprës “Albania të Kristo Dakos. Me këtë rast në fillim të pranishmëve iu drejtua drejtori i Institutit, Dr. …

Lexo më shumë »