Headlines

Nderohet figura poliedrike e profesor Xhevat Gegës

Shkup, 1.9.2021 – Sot në ditën e parë të fillimit të vitit të ri shkollor, me një tribunë shkencore, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, u nderua autori i Abetares dhe figura poliedrike e profesor Xhevat Gegës. Drejtori i Institutit, Skender Asani, tha se Xhevat …

Lexo më shumë »

Kryeministri Kurti, nderime për shenjtoren Nëna Tereze

Prishtinë, 26.08.2021 – Pas Shkupit vazhdoi në Prishtinë ceremonia e nderimit të emrit dhe veprës së Shenjtores sonë – Nëna Tereze, me rastin e 111-vjetorit të lindjes së saj. “Ishim të nderuar që neve si ITSHKSH na u bashkëngjit në këtë ceremoni solemne edhe kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin …

Lexo më shumë »

Manifestimi “Drita e Gonxhes”, Shenjtorja jonë nën mbrojtjen e shtetit!

Shkup, 26.08.2021 – Në 111-vjetorin e lindjes së shenjtores shqiptare Nëna Tereze, sot para pllakës përkujtimore ku gjendeshin themelet e shtëpisë së saj ku lindi, filloi manifestimi i organizuar nga ITShKSh në Shkup, “Drita e Gonxhes”. Drejtori i Institutit, Skender Asani, theksoi se ITShKSh ka inicuar, në formë të një …

Lexo më shumë »

Me ministrin Mehaj, nderime për Nënën Tereze

Shkup, 25.08.2021 – Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, bashkë me ministrin e Mbrojtjes të Republikës së Kosovës, Armend Mehaj, sot vendosën lule të freskëta mbi pllakën përkujtimores të Nënës Tereze në Sheshin e Shkupit. “Falënderoj ministrin Mehaj për respektin dhe nderimin që po ia bën Shenjtores sonë me rastin e …

Lexo më shumë »