Headlines

“Vardar Film” ia dhuroi ITSHKSH-së filmin dokumentar për Nënën Terezë

Shkup, 25.6.2020 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup ishte për vizitë drejtori i institucionit kulturor “Vardar Film”, z. Naser Curri, i cili u prit nga drejtori i Institutit, Dr. Skender Asani. Ky takim u realizua në kuadër të manifestimeve për shënimin e 40-vjetorit …

Lexo më shumë »

Institucionalizimi i edukimit mbi Holokaustin në arsimin formal

 VEBINAR NGA ITSHKSH DHE JAD VASHEM  Drejtori i ITSHKSH Dr. Skender Asani në hapje të vebinarit theksoi se të gjitha angazhimet filluan me inicimin dhe mbështetjen e sektorit joqeveritar, posaçërisht të Organizatës joqeveritare “AKTA NON VERBA”, e cila punoi me përkushtim në promovimin e edukimin  e Holokaustit në kuadër të …

Lexo më shumë »

Институционализација на едукацијата за Холокаустот во формалното образование

ВЕБИНАР ОД ИДКНА И ЈАД ВАШЕМ   Скопје, 22/06/2020 – Денеска за прв пат Одделот за образование и истражување на Холокаустот при Институтот за духовно и културно наследство на Албанците – Скопје, офоцијално го започнаа онлајн вебинарот за Холокауст образование во соработка со Јад Вашем, најголемиот светски истражувачки, едукативен и …

Lexo më shumë »

Iniciativë për emërtimin e „Urës hebraike të drurit“ / Иницијатива за именување на „Еврејски дрвен мост“

Deri tek: Qyteti i Shkupit Kryetari z. Petar Shilegov   Lënda: INICIATIVË PËR EMËRTIMIN E URËS NË NDËRTIM MBI LUMIN VARDAR NË „URA HEBRAIKE E DRURIT“   Shkup, 1.6.2020   Të nderuar, Departamenti për Edukimin dhe Hulumtimin e Holokaustit pranë Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, …

Lexo më shumë »