Headlines

ITShKSh me elaborat për shpalljen e Nënës Tereze “Pasuri kombëtare”

Shkup, 1.6.2021 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITShKSh), përkatësisht Departamentit për Trashëgiminë e Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Tereze, përmes një elaborati të nënshkruar nga drejtori, prof. dr. Skender Asani, drejtuar kryetarit, Talat Xhaferi, ka inicuar edhe zyrtarisht kërkesën që Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut, ta …

Lexo më shumë »

Kreu i BFI-së e priti në vizitë delegacionin e ITShKSh-së

Shkup ,31.05.2021 – Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, sot në selinë e Rijasetit të BFI-së, i shoqëruar nga drejtori i Sektorit për Arsim dhe Shkencë pranë Rijasetit të BFI-së, Prof. Jusuf ef. Zimeri dhe Sekretarit të Përgjithshëm …

Lexo më shumë »

Fatmir Toçi promovoi ‘Ditarin e përballjes me Koronavirusin’

Shkup, 25.05.2021 – Sot në Institutin e Trashëgimi Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në bashkëpunim me Shtëpinë Botuese “Toena” dhe Komunën e Çairit, u promovua libri “Ditari i përballjes me koronavirusin” nga autori Fatmir Toçi. Drejtuesja e Institutit Librit dhe Promocionit si dhe e Botimeve “Toena”, Irena Toçi, …

Lexo më shumë »

Akademi solemne në 109-vjetorin e Kuvendit të Junikut

Junik, 21.05.2021 – Sot në Junik të Kosovës, me një akademi solemne u përkujtua 109-vjetori i mbajtjes së Kuvendit të Junikut, që konsiderohet njëra nga ngjarjet kryesore që i parapriu Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë të vitit 1912. Këtë solemnitet e nderuan me fjalë rasti: kryetarja e Kosovës Vjosa Osmani, …

Lexo më shumë »