Headlines

Институционализација на едукацијата за Холокаустот во формалното образование

ВЕБИНАР ОД ИДКНА И ЈАД ВАШЕМ   Скопје, 22/06/2020 – Денеска за прв пат Одделот за образование и истражување на Холокаустот при Институтот за духовно и културно наследство на Албанците – Скопје, офоцијално го започнаа онлајн вебинарот за Холокауст образование во соработка со Јад Вашем, најголемиот светски истражувачки, едукативен и …

Lexo më shumë »

Iniciativë për emërtimin e „Urës hebraike të drurit“ / Иницијатива за именување на „Еврејски дрвен мост“

Deri tek: Qyteti i Shkupit Kryetari z. Petar Shilegov   Lënda: INICIATIVË PËR EMËRTIMIN E URËS NË NDËRTIM MBI LUMIN VARDAR NË „URA HEBRAIKE E DRURIT“   Shkup, 1.6.2020   Të nderuar, Departamenti për Edukimin dhe Hulumtimin e Holokaustit pranë Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, …

Lexo më shumë »

“ZHVILLIMI I KULTURËS MEDIATIKE TEK PUBLIKU” – DEBAT NË ITSHKSH

Mediat dhe gazetarët, aleatët tanë më fisnik “Rrallë herë që ndonjë art tjetër ka pasur dhe ka një privilegj të tillë sa të ketë një efekt kaq të drejtpërdrejtë dhe sugjerues në mendjet dhe emocionet e shumë njerëzve njëherësh, në të njëjtën kohë dhe në të njëjtin vend, sikur i …

Lexo më shumë »

Punët e mira vijnë ngadalë, por janë më të sigurta!

Një përgjigje ndaj të gjithë atyre që po kërkojnë me shpejtësi të rikthehet gjendja siç ka qenë më parë në kompleksin që shënon gjurmët e dikurshme të shtëpisë së lindjes së Nënë Terezës. Nga: Dr. Skender Asani, drejtor i ITSHKSH-Shkup Shkup, 20.05.2020 – Pas një beteje të gjatë publike-mediatike, Qyteti …

Lexo më shumë »