Headlines

I Ngarkuari me Punë në Shkup z. Prindon Sadriu priti në takim Drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup z. Skender Asani

Shkup, 30 shtator 2021 I Ngarkuari me Punë në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Shkup z. Prindon Sadriu i shoqëruar nga zv. shefi i Misionit z. Vlorat Gashi kanë pritur në takim Drejtorin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup z. Skender Asani dhe bashkëpunëtorët …

Lexo më shumë »

Valdeta Kasapi mori titullin doktore e komunikologjisë

Shkup, 29.09.2021 – Hulumtuesja shkencore e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup, Valdeta Kasapi mori titullin doktore e shkencave të komunikologjisë. Ajo mbrojti me sukses disertacionin e doktoraturës me temë “Përdorimi i gjuhës në televizionet në Republikën e Maqedonisë së Veriut – në kontekst të proceseve demokratike …

Lexo më shumë »

ITShKSh, në fokusin e interesimit të Departamentit të Shtetit Amerikan (AL, MK)

PUNA E ITSHKSH, NË FOKUSIN E INTERESIMIT TË DEPARTAMENTIT TË SHTETIT AMERIKAN Uashington, 25 shtator – Në përmbyllje të vizitës në Uashington, hulumtuesit shkencor të ITSHKSH, të premten patën një takim tepër të frytshëm me Stacy Bernard Davis Zv/drejtoreshë e Zyrës së të Dërguarit Special për Çështje të Holokaustit dhe …

Lexo më shumë »

Botimet e ITShKSh, në Bibliotekën e Kongresit Amerikan (AL, MK)

BOTIMET E ITSHKSH, PJESË E FONDIT LIBRAR TË BIBLIOTEKËS SË KONGRESIT AMERIKAN UASHINGTON, 23 shtator – Tash e disa vite një katalog i posaçëm i librave të ITSHKSH ndodhet në Bibliotekën e Kongresit Amerikan. Kjo u bë e ditur gjatë një takimi që patën përfaqësuesit e ITSHKSH, të udhëhequr nga …

Lexo më shumë »