Headlines

ITSHKSH në fokusin e bashkëpunimit me Tiranën

Shkup, 23.12.2014 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e vizituan deputetët e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, të cilët janë anëtarë të komisioneve të kulturës, arsimit, shkencës dhe informimit: Alfred Peza, Fatmir Toçi, Mimoza Hafizi, Erjeta Alhysa, Adelina Rista, si dhe zëvendësministri i Arsimit, …

Lexo më shumë »

Në Muzeun e Holokaustit, u hap ekspozita “Nderi i njeriut”

Me ndërmjetësimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot në Muzeun e Holokaustit në Shkup, u hap ekspozita “Nderi i njeriut”, ku u prezantuan dokumente dhe fotografi për sakrificën e popullit hebre gjatë Luftës së Dytë Botërore Shkup, 15.12.2014 – Qendra Përkujtimore e Holokaustit të …

Lexo më shumë »

Shënohet 35 vjetori i Nobelit të Nënë Terezës

Shkup, 10.12.2014 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, përkrahur nga Qendra Informative Kulturore dhe Komuna e Çairit, sot shënoi 35 vjetorin e ndarjes së Çmimit Nobel të Paqes, për shkupjanen shqiptare Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza.     Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se …

Lexo më shumë »

Lejohen tre programe studimore të magjistraturës

Shkup, 21.11.2014 – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi, gjatë konferencës kushtuar akademik Shaban Demirajt, kumtoi edhe lajmin e shumëpritur nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Me rastin e 7 vjetorit të punës së sukseshme të këtij institucioni shkencor, Ministria e Arsimit dhe Shkencës …

Lexo më shumë »