Headlines

Informatë në gazetën LAJM, 24/26 janar 2015

Shkup – Këto ditë Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), hapi konkursin për regjistrimin e studentëve në studimet e magjistraturës në tre drejtime studimore: Gjuhë shqipe, Letërsi shqipe dhe Histori me marrëdhënie ndërkombëtare. Në secilin nga këto drejtime, parashihet të pranohen nga 30 studentë “Është …

Lexo më shumë »

Konkurs për regjistrimin e studentëve në magjistraturë

  Në pajtim me Ligjin për Arsim të lartë, Statutin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, vendimin e Këshillit të Institutit (numër 0201-13/2) i miratuar në datën 09.01.2015, shpallet: K O N K U R S Për regjistrimin e studentëve në ciklin e dytë – studime të magjistraturës, …

Lexo më shumë »

Doli nga shtypi “SCUPI”-7, me temë Luftën e Parë Botërore

Sivjet në mbarë botën mbahen organizime e manifestime të ndryshme, në kujtim të njërës nga tragjeditë më të mëdha të njerëzimit, Luftës së Parë Botërore (1914−1918). Kjo luftë, përpos shkatërrimeve të mëdha në përmasa planetare, dhe humbjes së miliona jetëve, solli edhe ridimensionimin e hartës së botës. U shkatërruan perandori …

Lexo më shumë »

ITSHKSH në fokusin e bashkëpunimit me Tiranën

Shkup, 23.12.2014 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e vizituan deputetët e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, të cilët janë anëtarë të komisioneve të kulturës, arsimit, shkencës dhe informimit: Alfred Peza, Fatmir Toçi, Mimoza Hafizi, Erjeta Alhysa, Adelina Rista, si dhe zëvendësministri i Arsimit, …

Lexo më shumë »