Headlines

Tribunë, “Noli – figurë emblematike për shqipen dhe shqiptarët”

Shkup, 20.11.2015 – Me rastin e festave të nëntorit dhe 50 vjetorit të vdekjes së Fan S.Nolit, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizoi tribunën shkencore me temë “Fan S.Noli – figurë emblematike për shqipen dhe shqiptarët”. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se Noli është …

Lexo më shumë »

Më 20.11.2015, tribunë shkencore kushtuar Fan Nolit

Lexo më shumë »

MASH promovon 14 tituj të rinj të librave shkencor

Shkup, 17 nëntor – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, z.Abdilaqim Ademi sot mori pjesë në promovimin e 14 titujve  të rinj të librave universitar të përkthyera dhe të botuara në gjuhën shqipe. Titujt e rinj të cilët u promovuan në hapësirat e Institutit për Trashëgimi Shpirtërore  dhe Kulturore të Shqiptarëve …

Lexo më shumë »

ITSHKSH i dorëzoi Muzeut të Holokaustit 729 dokumente dhe 49 fotografi

Shkup, 12.11.2015 – Sot drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, Dr. Skender Asani, i dorëzoi Qendrës Memoriale të Holokaustit të Hebrenjve në Shkup gjithsej 729 dokumente dhe 49 fotografi. Materiali i pasur arkivor është hulumtuar në Arkivin Qendor të Republikës së Shqipërisë në Tiranë, …

Lexo më shumë »