Headlines

Bashkëpunim ndërkombëtar me rastin e 9 majit – Ditës së fitores kundër fashizmit / Меѓународна соработка по повод 9 мај – Денот на победата над фашизмот / International Cooperation on the occasion of May 9 – the Day of Victory over Fascism

Bashkëpunim ndërkombëtar me rastin e 9 majit – Ditës së fitores kundër fashizmit Shkup, 9.5.2021 – Departamenti i Edukimit dhe Kërkimit të Holokaustit në Institutin për Trashëgiminë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve – Shkup dhe MA Klodeta Cane, një eksperte në studimet e Holokaustit dhe aktiviste, e diplomuar në Programin …

Lexo më shumë »

U mbajt konferenca “Kënga folklorike – vlerë e trashëgimisë kulturore”

Shkup, 6.5.2021 – Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup u mbajt konferenca shkencore me temën boshte “Kënga folklorike – vlerë e trashëgimisë kulturore” në kuadër të aktivitetit të përvitshëm “Java e Trashëgimisë Kulturore”. Në këtë konferencë morën pjesë studiues nga hapësira të ndryshme gjeografike shqiptare dhe studiues …

Lexo më shumë »

Edhe një alumni nga ITShKSh, me mbështetje amerikane

Shkup, 3.5.2021 – Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve i shtohet edhe një alumni nga Programi ndërkombëtar për Lidership i Departamentit të shtetit amerikan. Blerta Zeqiri, punonjëse e ITSHKSH-së, nga 5-30 prill 2021, ndoqi Projektin rajonal për Evropën me titull “Ballafaqimi me Shtrembërimin dhe Mohimin e Holokaustit”, sponsorizuar …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e muajit të Ramazanit!

Ramazani, muaji i shenjtë i devotshmërisë dhe i mirësisë, vjen për te begatuar shpirtin me komponentën e sakrificës fizike. Vetëm përmes këtyre sfidave, natyra njerezore bëhet më tolerante, dhe me kuptimplote. Të gjithe agjëruresit kanë mundësi të sprovojnë veten me uri, duke u solidarizuar dhe barazuar me një pjesë te …

Lexo më shumë »