Botime

Botimet e ITSHKSH zgjojnë vëmendjen ndërkombëtare

Dr. Konrad Clewing, ekspert për Ballkanin në Institutin Leibniz për Studime të Evropës Lindore dhe Juglindore në Regensburg, ka shkruar një recension për një libër të veçant “Rrugëtimi– Patešestvie –Journey” të auorëve Skender Asani  dhe Albert Ramaj,  botuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërorore dhe Kulturore të Shqiptarëve.   Me këtë …

Lexo më shumë »

Ftesë për konferencën shkencore me temë “Kanunet shqiptarë dhe moderniteti”

Instituti i Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve- Shkup (http://www.itsh.edu.mk/) ka nderin që tu ftojë të merrni pjesë në konferencën shkencore vjetore Java e Trashëgimisë Kulturore, me temë “Kanunet shqiptare dhe jeta bashkëkohore”. Konferenca do të organizohet më 11maj të vitit 2023, me fillim në orën 10:00, në ambientet e …

Lexo më shumë »

Në 2017-tën, rreth 30 botime të Institutit me logon e 10-vjetorit

Shkup, korrik 2017 – Me dy vëllimet e reja të edicionit “Scupi”, filloi botimi i një cikli prej rreth 30 botimeve të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me logon e 10-vjetorit. Bëhet fjalë për libra shkencorë të fushës së historisë, gjuhësisë, letërsisë, etnologjisë, revista e …

Lexo më shumë »