Aktuale

Strugë, u mbajt konferenca “Trashëgimia kulturore dhe turizmi në Maqedoni”

Studiuesit që morën pjesë në konferencë ishin: Dr. Mislim Zendeli, Dr. Nebi Dervishi, Dr. Murat Murati, Dr. Mixhait Pollozhani, Dr. Bashkim Rama, Dr. Fatmir Sulejmani, Dr. Naim Halimi, Dr. Salajdin Salihu, Mr. Bekim Adili, Dr. Sali Zhaku, Dr. Sefer Tahiri, Dr. Mustafa Ibrahimi, Rini Huseini, Mr. Arlind Farizi dhe Agron …

Lexo më shumë »

Agjenda e konferencës: “TRASHËGIMIA KULTURORE DHE TURIZMI NË MAQEDONI”, 23-24 qershor 2012, Strugë

Konferenca me temë:  “TRASHËGIMIA KULTURORE DHE TURIZMI NË MAQEDONI” Koha: 23-24 qershor 2012 Vendi: Strugë Organizatorë: -KOMUNA E STRUGËS -INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE DHE KULTURORE TË SHQIPTARËVE-SHKUP   23 qershor (e shtunë): Vendi: Salla e Universitetit Ndërkombëtar të Strugës Moderatorë: Mr. Xhemi Hajredini dhe Mr. Sevdail Demiri 11:15 – Hapja e Konferencës me …

Lexo më shumë »

ITSHKSH sqaron lidhur mosfinancimin e manifestimit për flamurin

Nga Instituti për Trashëgimi Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve gjithashtu njoftojnë se përkundër injorimit që u bëhet nga ana e institucioneve shtetërore ata do të vazhdojnë përpjekjet për të gjetur mjete, nga siç janë shprehur, miq të vendit dhe të huaj, dhe nuk do të lejojnë që ky përvjetor jubilar …

Lexo më shumë »

Ministria e Kulturës nuk mbështet projektet e ITSHKSH-së për 100 vjetorin e pavarësisë

Në letrën e Ministrisë së Kulturës, drejtuar Institutit për trashëgimi shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve si arsyetim qëndron: “Për arsye se mjetet buxhetore për realizimin e programit vjetor për zbatimin e interesit kombëtar në kulturë për vitin 2012 janë shpërndarë tani më në bazë të procedurës të parashikuar me ligj, …

Lexo më shumë »