Hidajete Azizi, doktoroi në shkencat filologjike  

ida1

Shkup, 24.02.2015 – Shkencave albanologjike në përgjithësi, dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në veçanti, iu shtua edhe një doktor shkence. Asistentja hulumtuese, Hidajete Azizi, me sukses e mbrojti tezën e doktoraturës “Sistemi antroponimik dhe patronimik i shqiptarëve të Maqedonisë”, në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Shkupit, dhe mori gradën doktor i shkencave filologjike.

Në këtë punim shkencor, për herë të parë është vjelë, analizuar e klasifikuar lënda antroponimike e patronimike në arealin e përgjithshëm të trevave shqiptare të Maqedonisë. Një hulumtim i tillë në formën e një monografie nuk është bërë deri tani, jo vetëm për tërësinë territoriale të Maqedonisë, por as për rajone të veçanta të saj. Ky studim nxjerr në pah karakteristikat e onomastikës mbarëshqiptare, nëpërmjet të elementit vendës që ka rrënjë që nga koha ilire, nga njëra anë, dhe të veçantën e onomastikës së viseve të Maqedonisë të banuara me shqiptarë, nëpërmjet të pranisë së një numri jashtëzakonisht të madh të elementit oriental dhe elementit sllav, i cili tjetërsoi një numër të madh të patronimeve shqiptare me anë të shtimit të prapashtesave sllave, nga ana tjetër.

Komisioni recensues ishte në këtë përbërje: Dr. Asllan Hamiti (mentor), Dr. Haki Ymeri, Dr. Agim Poloska, Dr. Ajtene Qamili dhe Dr. Ismet Osmani. /www.itsh.edu.mk/

ida2 ida3

Shikoni gjithashtu

Drejtori i ITSHKSH Asani u prit nga kryetarja e Komisionit parlamentar për Arsim, Vasilevska

Bashkëpunimi ynë si ITSHKSH me Parlamentin e Maqedonisë së Veriut ka qenë pjesë e frymës …

54 comments

 1. Pingback: làm bằng đại học có hồ sơ gốc

 2. Pingback: bioskop hari ini

 3. Pingback: Affiliate Bots to Earn Money Online

 4. Pingback: Make Up To $423 A DAY

 5. Pingback: Earn $2000+ Monthly Autopilot Systems

 6. Pingback: Ewen Chia's Autopilot Internet Income

 7. Pingback: Unique Weight Loss Method

 8. Pingback: Facebook Auto Join Groups

 9. Pingback: Get Super Slim in 7days

 10. Pingback: kiev üniversitesi

 11. Pingback: ukrayna üniversite fiyatlarý

 12. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 13. Pingback: ukrayna üniversiteleri

 14. Pingback: ukrayna Eðitim Danýþmanlýðý

 15. Pingback: ukraynada üniversite

 16. Pingback: ukraynadaki üniversiteler

 17. Pingback: eðitim ukraynada

 18. Pingback: ukraynada eðitim sistemi

 19. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 20. Pingback: harkov politeknik üniversitesi

 21. Pingback: bulgaristan üniversitesi

 22. Pingback: makedonya üniversiteleri

 23. Pingback: kosova üniversiteleri

 24. Pingback: yurtdýþýnda eðitim

 25. Pingback: yurtdýþýnda yüksek lisans

 26. Pingback: yurtdýþýnda doktora

 27. Pingback: yurtdýþýnda týp eðitimi

 28. Pingback: yurtdýþýnda mimarlýk

 29. Pingback: bosna üniversitesi

 30. Pingback: odessa politeknik üniversitesi

 31. Pingback: kiev týp üniversitesi

 32. Pingback: kiev politeknik üniversitesi

 33. Pingback: karazin üniversitesi

 34. Pingback: yurtdýþýnda uzaktan eðitim

 35. Pingback: yurtdýþý eðitim burslarý

 36. Pingback: odessa ulusal denizcilik akademisi

 37. Pingback: ucuz evler

 38. Pingback: yök yurtdışı yüksek lisans bursu

 39. Pingback: yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler

 40. Pingback: Earn $60 Daily with Ikov

 41. Pingback: Make Money with Ikov Bot

 42. Pingback: motel 6 westminster

 43. Pingback: motel 6 rock springs

 44. Pingback: 먹튀

 45. Pingback: hype

 46. Pingback: hype

 47. Pingback: Keto slim l Keto slim gia bao nhieu l Keto slim mua o dau l Keto slim co tot khong

 48. Pingback: funny cartoon images

 49. Pingback: Reverse Mortgage Advisors

 50. Pingback: green and white plaid bikini

 51. Pingback: Best Credit Repair Software

 52. Pingback: Impulskontrolle Ludwigsburg

 53. Pingback: Do My Homework

 54. Pingback: payday loans in california

Leave a Reply