HASAN PRISHTINA – NJË KOLOS ME DY JUBILE!

Sivjet shënojmë dy jubile për një personalitet të rëndësishëm – 150 vjetorin e lindjes
dhe 90 vjetorin e vdekjes së Hasan Prishtinës.
Për të qenë sa më dinjitozë këta jubile, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve nga Shkupi dhe Fondacioni “Hasan Prishtina”, kanë paraparë një sërë aktivitetesh tematike që lidhen me jetën dhe veprën e kolosit tonë kombëtar, Hasan Prishtina.
Do të organizohen tribuna, konferenca, ekspozita në Prishtinë, Shkup, Tiranë dhe në disa qendra të hapësirës shqiptare, me ç’rast studiues dhe krijues të ndryshëm, do të shpalosin dimensione të reja nga jeta dhe vepra e Hasan Prishtinës.
Ftojmë mediat dhe botën intelektuale e akademike shqiptare që t’i bashkëngjiten karvanit tonë për shënimin e 150 vjetorit të lindjes dhe 90 vjetorit të vdekjes së Hasan Prishtinës.

 

Shikoni gjithashtu

Të vërtetat (e survejuara) mbi ilegalen shqiptare

Konsiderojmë se gjithë ky angazhim i yni hulumtues ka në thelb një mision të shenjtë, …